Windows 10 OEM lisans alınır mı?

Bence Windows'a 400TL vermek pek mantıklı değil. OEM keyi tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
İfadeler: Hic
Windows ülkemize göre bir fiyatlandırma yapmadığı sürece lisans almaya karşıyım . (Ücretsiz yükseltme vs. ile idare edin derim.) Bu zamana kadar elimden geldiğince her ürüne ve hizmete bedelini ödedim. Özellikle steam gibi servisler sayesinde insanlar lisanslı ürünlerin zevkine vardı . Ve biliyoruz ki alım gücümüze göre ayarlandıkları icin bu kadar başarılı oldular. Şimdi bir Windows lisansı ortalama 100 TL olsa, çoğu insan bir dakika bile düşünmez ve alır.

Son düzenleme:
Gösterdiğinizdeki link'teki ürünü ben bir kaç gün önce aldım. Şuan sorunsuz çalışıyor. Ve bence oem alın nasıl olsa bi kaç yıl kullanırsınız elinizdeki bilgisayarı. 50 Tl zaten

İlk başlığımı "Windows 10 50 TL OEM lisans?" şeklinde yazmıştım, oradaki soru işareti 50 TL doğru mu, yanlış veya böyle bir şey olabilir mi anlamında kullanılmıştı. Eğer ki "Windows 10 OEM lisans alınır mı?" demek istesem emin olun onu yazardım.
Not: Moderasyon ekibine ithafen yazılmıştır.
@Kovboy1234 , @Hic , @Pantheon , @nnca ve @Ahmet Sadık Kayaoğlu Teşekkürler cevaplar ve öneriler için. Ayrıca bir sorum daha olacak bir mahsuru yoksa, ben OEM key ile Windows 10' u etkinleştirdikten sonra, örneğin; RAM 8 GB bunu 16 GB yapınca yeni bir key mi almam gerekiyor?

Hayır neden yeniden alacaksınız ki? Böyle birşey yok. Aktif ettikten sonra süresiz bir şekilde onu kullanabilirsiniz. Yalnız OEM olanlar sanırım anakart içerisine gömülmüş oluyor yani anakartı değiştirirseniz yeniden almanız gerekir. Diğer durumlarda yeniden almanıza gerek yoktur. Sanırım Retail olanlarda anakart değiştirseniz bile kullanabiliyorsunuz. Yanlış biliyorsam düzeltiniz. @Pantheon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…