Windows 10 OEM ve Retail key değişimi

stone.exe

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Trendyol'dan "Retail key" olarak satılan bir Windows 10 lisansı satın aldım. Ancak kontrol ettiğimde, bana verilen lisans kodu aslında MAK key (multiple activation key) çıktı. Durumu satıcıya bildirdiğimde, bana yeni bir anahtar gönderildi, fakat bu anahtar da OEM key olarak geldi. Şimdi, bu OEM anahtarının anakartıma işlenip işlenmediğini merak ediyorum, çünkü ben OEM almak istemiyordum. Eğer bu OEM Key'i Retail key ile değiştirirsem, anakartıma ve BIOS'a işlenen bu OEM anahtarının işlevi sona erer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Erer, sorun olmaz.
Aynı OEM ile 6 PC etkinleştirdim.

OEM'ler tek PC için değil mi hocam?

Microsoft PC üreticilerine key verir, üreticiler urettigi PC'ye keyi girer ve Microsoft'a bildir.
Microsoft'ta bu keyleri kilitler.
OEM dedigimiz budur.
Microsoft bireysellere OEM satmaz.
Sitelerden veya free bulunan OEM veya Retail olsun, kilitlenene kadar etkinleştirme yaparsın.
Retail ile 14, OEM ile 6 (daha isteyen olsaydı belki fazla olurdu)
Hatta onceden etkinleştirilmiş ama daha sonra format esnasında key girilmeyen PC'ye bloke key girerek etkinleştirme oluyor, denedim
Artık bende bir şey bildigimden emin degilim, Microsoft sasırtmaya devam ediyor bizi.

Hatta satıcılar free keyleri bile para ile satıyor. Bu forumda 2, farklı forumda 2 kişinin boylo oldugunu bulduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…