Windows 10 önyükleme ekranı değiştirme

tlh123

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bundan önce Windows 8 ve 10 beraber kullanırken açılış ekranım mousela kontrol edilen mavi görseldeki gibiydi. Fakat Windows 8'i silip 7 kurduktan sonra açılış ekranı eski ekrana döndü yani siyah olana. Görselleri temsili olarak koydum. Üzerine Windows 10 format atarsam tekrar eski haline gelir biliyorum fakat ben format atmadan nasıl değiştirebilirim onu arıyorum. Bayağı araştırdım ama bulamadım lütfen yardımcı olabilir misiniz? Eğer bu olmasa bile başka daha modern bir görüntü olan tema vs. varsa öyle de olabilir.

1609215242509.png

1609215192976.png

@tlh123

Windows 10 ile format attıktan sonra varsayılan başlatma Windows 10 olarak kalır. Bunu değiştirmek için yani önyükleme ekranını siyah yapmak için Windows 7'yi açıp varsayılan işletim sistemini Windows 7 yapmalısın bu kadar basit :)

@tlh123

Windows 10 ile format attıktan sonra varsayılan başlatma Windows 10 olarak kalır. Bunu değiştirmek için yani önyükleme ekranını siyah yapmak için Windows 7'yi açıp varsayılan işletim sistemini Windows 7 yapmalısın bu kadar basit :)
Dostum varsayılan olanı ben win10 teması şeklinde istiyorum ve zaten varsayılan windows sürümü windows 10 fakat yine de windows 7 ekranı çıkıyor.

Dostum varsayılan olanı ben win10 teması şeklinde istiyorum ve zaten varsayılan windows sürümü windows 10 fakat yine de windows 7 ekranı çıkıyor.
Hmm anladım, "bootice" programını indirip bu adımları izlersen windows 10 boot ekranı görünümünde açılmasını sağlayabilirsin. Ben bu görünüm konusunda şahsen kapatmayı tercih ediyorum daha hızlı boot ediyor.

1609762582307.png

Kapatınca seçim ekranı gelmeden mi açılıyor? Teşekkürler.
Hayır demek istediğim windows 10 mavi bir ekranda boot oluyor. O mavi ekran yerine ben siyah ekran ile boot etmesini tercih ederim, windows 10 boot ekranında android veya başka bir işletim sistemi boot etmeye kalktığımızda yeniden başlatıp o işletim sistemini açacaktır. Fakat siyah klasik boot ekranında ise seçtiğin işletim sistemini direkt boot eder. Bu arada resimde işaretlemeyi unuttuğum "Save current system" butonuna tıklamalısınız yaptığınız işlemleri kaydetmek için.

Hayır demek istediğim windows 10 mavi bir ekranda boot oluyor. O mavi ekran yerine ben siyah ekran ile boot etmesini tercih ederim, windows 10 boot ekranında android veya başka bir işletim sistemi boot etmeye kalktığımızda yeniden başlatıp o işletim sistemini açacaktır. Fakat siyah klasik boot ekranında ise seçtiğin işletim sistemini direkt boot eder. Bu arada resimde işaretlemeyi unuttuğum "Save current system" butonuna tıklamalısınız yaptığınız işlemleri kaydetmek için.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı