Windows 10 ortak masaüstü nasıl bağımsız hâle gelir?

Utku Kılıç

Decapat
Selam herkese.
HP Pavilion 17 Windows 10 Home işletim sistemli bir laptopa sahibim. Bir süredir PC'mi hem iş hem oyun için kullanıyorum ve iş için yeni bir oturum açtım. Oturumu yönetici olarak hesap girişi yapmadan oluşturdum ve kullanıyorum. Oyun için kullandığım ana oturumumun X, iş için kullandığım oturumumun ise y olduğunu düşünelim.

Y oturumunu açtığım zaman masaüstüne X oturumunda kurduğum uygulamaların kısayolları otomatik olarak geldi. Bu kısayolları Y oturumunda sildiğim zaman X oturumunda da siliniyor veya yerleri değişiyor. İki masaüstünü birbirinden bağımsız hale nasıl getiririm? Y oturumunda iş harici kısa yol olmasını istemiyorum.
Bu sorunu internette araştırdım, paylaşım seçeneklerinden birkaç deneme yaptım fakat sonuca ulaşamadım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda tek kullanıcı var. O yüzden sana hatırladığım kadarıyla yazacağım. C sürücüsüne gir. Kullanıcılar klasörünü aç. O klasörde ortak, X ve Y klasörleri olmalı. Ortak klasörüne gir. Ortak Masaüstü klasörünü aç. Oradaki simgeleri dosyaları vs. (Birden çok kullanıcı oluşturduğun için X ve Y kullanıcılarında aynı klasör olmalı diye hatırlıyorum. Dediğim gibi bende tek kullanıcı olduğu için yok) X veya Y yazan klasörlerin içindeki aynı klasöre taşı.

Ortak klasörünün içinde ortak masaüstü klasörü yok. Y klasörü, bağlantılar, masaüstü bu şekilde ortak masaüstüne ulaşılıyor. Aynı yol X klasörü içinde de var fakat oradan birbirine taşıma yaptığım zaman masaüstünde 30 kısayol varsa 60a çıkıyor yani aynılarından birer tane daha ekliyor.
Gerçekten ilginç bir durum muhtemelen çözümü basittir fakat hiçbir yerde bulamadım kesinlikle bu sorunun çözümünü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…