Windows 10 Otomatik boot etmiyor

Efdal Türkk

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Windows 10 yüklü olan dizüstü bilgisayarım BIOS'tan SSD'yi görüyor ancak bilgisayar marka logosundan sonra açılmıyor. BIOS'a girip Exit sekmesinde SSD'den boot et seçeneğine tıklayınca açılıyor. Her seferinde BIOS'a girip bunu yapmadan Windows açılmıyor yardım lütfen.

Son düzenleme:
Israrla açılmıyordan kastın ne olduğunu soruyorum. Açılmayuo direk BIOS'a kendimi atıyor yoksa bir ekranda kalıp sizi bir tuşa basmaya mı zorluyor ? Evde olmadığım için girip BIOS kurcalayamıyorum.
Sysinfo bölümünde kaç disk görünüyor, ayrica boot option #2 neden disable.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung logosundan sonra siyaha yakın koyu mavi renk ekranda kalıyor ve herhangi bir tuş ile bir yere girmiyor. Kapatıp biosa giriyorum ve Exit sekmesinde ssd seçtiğimde windows açılıyor. Boot 2 cd rom disable yaptım o bir şey değiştirmiyor denemek için kapattım.
Bios ayarlarında neyi değiştirdiysem olmadı. Format ile farklı sürüm yükledim yine aynı sorun var.
Ssd dışında bir sürücü yok bilgisayarda.

Elimin altinda PC olmayınca zor oluyormuş bu işler. En ufak bir fikir gelmiyor aklıma açıp sağı solu kurcalayip fikir edinme ihtimali de bulunmuyor. Uefi kaynaklı olabilir mi acaba?

BIOS'ta Boot menüsüne gelip Secure boot özelliğini Disable yaparak dener misiniz?
Denedim zaten bir şey değişmedi.
Elimin altinda PC olmayınca zor oluyormuş bu işler. En ufak bir fikir gelmiyor aklıma açıp sağı solu kurcalayip fikir edinme ihtimali de bulunmuyor. Uefi kaynaklı olabilir mi acaba?
Uefi kaynaklı derken?

Diğer başlıkta yazdığım gibi bir sorun değil izlenimi yaratiyor sizinki çünkü size seçim şansı sunmuyor. Uefi den kastım, kurulum diskini uefi destekli yapilandirmaniz mi gerekiyordu diye bir soru gelmişti aklıma fakat biosta her hangi bir uefi ibaresi de bulunmuyor.
Bu sistem eski ve daha önce aynı şekilde kurulum yapıp sorunsuz kullandığınız bir sistem sanırım.

Windows boot manager girdisi yok mu ? BIOS'a girip optimize defaults save yapıp dene.
BIOS ile ilgili bütün ayarları denedim sorunun BIOS ayarlarıyla bir alakası yok.
Sistem Windows 10 çıktığı günden beri kullandığım sistem yıllardır bir sorun olmadı yani.

İnanın aklıma tek bir şey gelmiyor. Elimin altında PC olduğunda ya deneme yanılma ile mantık yürütmeye çalışır yada açar deneyimlerini paylaşanlar dan bilgi almaya çalışırım ama bulunduğum yerde zor. SSD yi yeni dahil etmediniz değil mi bilgisayara, her zaman kullandığınız bir donanim miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…