Windows 10 overclock sorunu

İyi günler arkadaşlar. Z77 anakartım var i7 3770 işlemcime overclock yapacağım fakat 3.9 GHz'den yukarı çıkmıyor. BIOS'ta değişiyor fakat Windows 10 3.9 GHz'den yukarı çıkartmıyor işlemciyi. Daha önce defalarca yapmıştım oluyordu şimdi olmuyor bir türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de windows güncellemesi ile alakalı bir durum. Eskiden overclock yapınca işlemci frekans sınırlaması yoktu. Burada çok bilgili arkadaş yok bilenler de cevap yazmıyor. Benim bios eski, hardware thermal kontrol ü disable yapınca frekans sınırlaması kalktı. Biosa girip frekans sınırlamasına hangi özellik neden oluyorsa onu bulup devre dışı bırakman lazım.

BIOS üzerinden değişiyorsa acaba yaptığınız ayarları kaydetmeden mi çıkıyorsunuz?
Yok hayır orada sıkıntı yok. Zaten overclock işine yabancı değilim. BIOS veya anakartla alakalı bir durum değil. Daha önce de böyle bi sorunla karşılaşmıştım sistem geri yüklmeyle düzelmişti. Şu an sistem geri yükleme durumum yok malesef.

Bu anakartıma 20 kere felan overclock yaptım. Geçenlerde yaptığımda frekans sınırlıyordu.

Sistem geri yükleme bir ayarı düzelttiğine göre biosa ayar çekmeniz lazım.

Nafile. BIOS'u bile sıfırlayıp tekrar denememe rağmen sonuç aynı. Windows 10 bir şekilde engelliyor işlemci frekansının yükselmesini.
Ben bir aydır uğraşıyordum. Sorun bios ayarının değişmesiymiş. Eskiden değişmiyordu. Windows güncellemesi o ayarı değiştirdi muhtemelen. Sen de ayarlara iyice bak araştır çözersin. Bilgili birilerine sor.
Anakart bozuldu sanıyordum. 5 saniyelik bir sorunmuş.
Daha önce overclock yapınca o ayara dokunmuyordum. Şimdi değiştirmek zorundayım.

Ben bir aydır uğraşıyordum. Sorun bios ayarının değişmesiymiş. Eskiden değişmiyordu. Windows güncellemesi o ayarı değiştirdi muhtemelen. Sen de ayarlara iyice bak araştır çözersin. Bilgili birilerine sor.
Anakart bozuldu sanıyordum. 5 saniyelik bir sorunmuş.
Windows sürümü BIOS'a doğrudan etki yapabilir mi? Yani anakart ayarını değiştirebilir mi?

Windows sürümü BIOS'a doğrudan etki yapabilir mi? Yani anakart ayarını değiştirebilir mi?
Windows neyi güncelliyor bilemem. İşkembeden atıyor gibi olmayayım ama defalarca yaptığım işlemi bir aydır yapamıyordum. İşlemci belli bir sıcaklığa gelince frekans 4 te 1 oranına düşüyordu.

Bildiğim tek şey ben o ayara hiç dokunmamıştım. Kendi kendine değişmediğine göre windows ayar çekmiştir.

Kapitalist sistem bu sıcaklık sınırlaması anlık takılmaya neden oluyor oyunlarda, hız çeyreğe düşüyor. Millet yeni işlemci alsın diye her türlü işi yaparlar. Bu ara herkes drop sorunu yaşıyorum diyor sorun belki de bu.

Windows neyi güncelliyor bilemem. İşkembeden atıyor gibi olmayayım ama defalarca yaptığım işlemi bir aydır yapamıyordum. İşlemci belli bir sıcaklığa gelince frekans 4 te 1 oranına düşüyordu.

Bildiğim tek şey ben o ayara hiç dokunmamıştım. Kendi kendine değişmediğine göre windows ayar çekmiştir.
O ısı olayı ayrı. Bende ısı yükselmese de frekans yükselmiyor. Başka yardımcı olabilecek biri var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı