Windows 10 oyun için RAM kullanımı azaltma

MaxDecimus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kullanılmasın istiyorsan sök çıkar, RAM alsana kardeşim 8 GB neye yetiyor, takviye lazım gibi cevaplarla gelmeyin rica ediyorum. Çok basit bir sorum var. 8 GB RAM isteyen oyunları oynarken hem dahili ekran kartı için ayrılmış bölüm var, bir de üstüne Windows kullanımı eklenince 3 GB gidiyor. Bu yüzden de oyunda uyarı alıyorum RAM'den dolayı. Yani kısacası ben bu Windows'un kullandığı RAM miktarını ya da dahili ekran kartının kullandığı miktarı nasıl azaltabilirim? Nasıl performansımı arttırabilirim? Sanal belleği arttırabilir miyim(pek bir bilgim de yok sanal bellek ile ilgili)?

RTX 3050
8 GB 3200 MHz Samsung RAM
Ryzen 5 5600H
512 GB SSD
Windows 10.

Sanal bellek pek işe yaramaz. Windows 10 minimum 4GB ile çalışıyor en iyi ihtimalle 8GB gerektiren bir oyunu 4GB eksik çalıştırıyorsunuz.

Hiç uğraşmadan 8GB daha ram alıp bu sistemle oyunları baya akıcı oynayabilirsiniz.

Kanka takviye demeden gelin demişsin de hani ramın belli sistemin belli. Nasıl bir öneri de bulunabiliriz ki ve ne kadar FPS arttır veya ne kadar işe yarar. Sorunun cevabını sende biliyorsun zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı