Windows 10 Page Fault in Nonpaged Area mavi ekran hatası

FurkanS4DE

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, eski dizüstü bilgisayarımı aylar sonra çalıştırdım. Bir hayli yavaşlamış ama sorun sistemde MP4 vs. gibi videoları oynatamıyorum. Açtığımda da mavi ekran hatası alıyorum. Page Fault in Nonpaged Area mavi ekran hatası. Aynı durum Netflix'e girerken de oluyor. Web veya uygulama fark etmeksizin oturum açtıktan yaklaşık 5 saniye sonra aynı hatayı alıyorum. Biraz nedenini araştırdım ve minidump dosyasıyla sorunun ne olduğunun daha anlaşılabilir olduğunu öğrendim. Bir el atarsanız çok mutlu olurum, şimdiden teşekkürler.

Minidump dosyam: Yeni_klasor

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows sürümünüzü 1804 sürümünden güncel olan bir versiyona güncelleyin.

INTEL'e ait ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırın. Sistem bilginizi görüntüleyemediğim için güncel olan sürücü hangisi ise onu kurun. DDU ile kaldırma işlemini nasıl yapacağınız hakkında rehber için aşağıya konu link'i bırakıyorum orada ki adımlara göre yapın.

Yazdıklarımı eksiksiz yaptıktan sonra yine mavi ekran alırsanız yeni oluşan minidump dosyanızı bizimle tekrar paylaşın.

Ek olarak: HDsentinel ile disk sağlığını, HDtune ile error scan sonucunu da paylaşın.
►Windows sürümümü en güncel haline olmasa da 1903 sürümüne güncelledim.
►Ekran kartı sürücümü kaldırıp en güncel sürücüye güncelledim.
►HDSentinel ve HDtune programlarıyla disk durumunu kontrol ettim ve diskte herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
Fakat;
►En başta bildirmiş olduğum sorunlar halen devam etmekte ve Minidump dosyalarını bulamıyorum. Sebebinin CCleaner gibi programlardan olduğunu öğrendim, PC'den CCleaner'ı kaldırdım. Fakat halen Minidump klasörüne ulaşamıyorum. Biraz araştırdım ve bu tür dosyaların “%SystemRoot%\MEMORY.DMP”te kayıt altında olduğunu öğrendim. Acaba bu dosyayı paylaşsam Minidump'taki gibi sorunun ne olduğunu tespit edebilir misiniz?

►HDSentinel ve HDtune programlarıyla disk durumunu kontrol ettim ve diskte herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
Paylaşının neresini anlamıyorsunuz?
►Windows sürümümü en güncel haline olmasa da 1903 sürümüne güncelledim.
2004 kurun sistem güncelse.
En başta bildirmiş olduğum sorunlar halen devam etmekte ve Minidump dosyalarını bulamıyorum.
Tweak araçlarını kaldırın.
Acaba bu dosyayı paylaşsam Minidump'taki gibi sorunun ne olduğunu tespit edebilir misiniz?
Paylaşmayın. Boyutuna bakmadın heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…