Çözüldü Windows 10 PCI Bellek ve SM Bus Denetleyicisi Sürücüleri Kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Ekran kartı
GTX 1060
Anakart
ASUS H270F
İşlemci
i5 7500
  • PCI\VEN_8086&DEV_A2A1&SUBSYS_86941043&REV_00
  • PCI\VEN_8086&DEV_A2A3&SUBSYS_86941043&REV_00
Donanım kimlikleri bunlar. Chipset driverları olduğunu gördüm anakartın sitesinden 2 kez indirdim, silip tekrar kurdum hala aynı şekilde. Intel'in sitesinde eksik olan driverim görünmüyor. Nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilir misiniz? Format attıktan sonra oldu.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle ASUS'un sitesinde en başta gözüken MEI sürücüsünü kurdun, ondan dolayı düzelmedi. Aşağıda 2 tane sürücü vereceğim, sırayla denersin.

Intel'in sitesindeki chipset sürücüsünü kur. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Olmazsa bu sürücüyü kur. Kurulum için ZIP içerisindekileri bir klasöre atıp klasörden SetupChipset.exe'yi çalıştır. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.
Büyük ihtimalle ASUS'un sitesinde en başta gözüken MEI sürücüsünü kurdun, ondan dolayı düzelmedi. Aşağıda 2 tane sürücü vereceğim, sırayla denersin.

Intel'in sitesindeki chipset sürücüsünü kur. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Olmazsa bu sürücüyü kur. Kurulum için ZIP içerisindekileri bir klasöre atıp klasörden SetupChipset.exe'yi çalıştır. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Çözüm

Oldu teşekkür ederim. Ama merak ettiğim kaç seferdir format atarım hep anakart sitesinden indirdim veya Wwindows Update ile kurdum sıkıntı olmadı. Neden şuan anakartın sitesindeki sürücüler fayda etmedi ki?

Muhtemelen yanlış sürücü kurmaya çalıştığından dolayı.

Mesela konudaki bileşenler Intel PMC ve Intel SMBus. Bunlar için chipset sürücüsü kurman gerekiyor. ASUS'un sitesine girdiğimizde ise "Chipset" başlığı altında en başta Intel MEI sürücüsü gözüküyor, ki bunlar için değil o sürücü. "Tümünü göster" seçeneğine basıp aşağıya inerek Intel chipset sürücüsünü görebilirsin, onu indirmen gerekiyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı