Windows 10 PC'ye virüs girdi

Bu rehberi uygulayın. Hızlı tarama yapmışsınız, tam tarama yapmanız daha iyi olacaktır.

Bende durum böyle. Bir şey yapmam lazım mı acaba ek olarak? Kaldırıldı diyor çünkü.

Dosya Ekleri

• resim_2022-07-17_220008349.png
    resim_2022-07-17_220008349.png
    25,9 KB · Görüntüleme: 62
Bu işinize yararmı bilmiyorum ama yine de atayım dedim

Bu rehberi uygulayın. Hızlı tarama yapmışsınız, tam tarama yapmanız daha iyi olacaktır.

Şu an tam tarama diye seçtim Tek bir sorum var bu virüs nasıl girdi bu PC'ye?

Kaspersky Anti-Virüs'ü kurup ne yapacağım peki yani neyi seçeçeğim pek bilmiyorum dostlar

B

Bende durum böyle. Bir şey yapmam lazım mı acaba ek olarak? Kaldırıldı diyor çünkü.

Bana da aynısı geldi sanırım

Burada ne yapaçağım hepsini seçmeli miyim yoksa hangilerini kapatayim

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (339).png
    Ekran Görüntüsü (339).png
    16,6 KB · Görüntüleme: 53
  • Ekran Görüntüsü (340).png
    Ekran Görüntüsü (340).png
    14,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Kaspersky Anti-Virüs'ü kurup ne yapacağım peki yani neyi seçeçeğim pek bilmiyorum dostlar?
Rehberde anlattım zaten hocam. Herşeyden önce rehberi baştan sona okuyun, Rkill kullanın. Kaspersky kurduysanız kurduktan sonra önce veritbananını güncelleyeceksiniz, sonra tam tarama yapacaksınız.

@kanyewest Bende böyle sadece koruma geçmişine tıklayınca böyle oluyor

Rehberde anlattım zaten hocam. Her şeyden önce rehberi baştan sona okuyun, Rkill kullanın. Kaspersky kurduysanız kurduktan sonra önce veritbananını güncelleyeceksiniz, sonra tam tarama yapacaksınız.

Peki bir soru soracağım Bu virüsün başka bir PC'den yani başka biri tarafından atılma olasılığı var mıdır? Komik gelebiliyor fakat gerçekten korkuyorum sadece soruyorum

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (342).png
    Ekran Görüntüsü (342).png
    25,9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Benim ve bir çok başka kullanıcının başına gelmiş bu durum bugün, sanıyorum Opera veya Opera GX kullanıyordunuz, konuda bahsedildi durumdan.

Güncelleme:
Kaspersky, MalwareBytes ve Comodo ile bilgisayarı taradım ancak Cheat Engine vs. harici zararlı bir virüs bulunamadı. Windows Defender ile Opera GX arasında bir problem var muhtemelen. Çünkü hiç bir scam sitede değildim virüs uyarısı aldığım sıra (Instagram, YouTube, TRT1 ve Technopat hariç). Hem tarama sonuçları hem de bu durumu yaşayan çok insan olması sebebiyle bunun bir "False Positive" durumu olduğunu söyleyebilirim.

Güncelleme 2:
GlassWire üzerinden sistemimden çıkan bağlantıları kontrol ettiğim zaman dışarıya bağlantı kuran Origin, Steam, Kaspersky gibi güvenilir programlar harici pek bir şey yok. Benim oynadığım ufak tefek oyunlar hariç geri kalanı güvenilir görünüyor.

Güncelleme 3:
xxxxx.x.ML uzantılı bulunan potansiyel zararlılar Microsoft Defender'ın Makine öğrenmesi aracılığıyla bulduğu virüs çeşitleriymiş. Dolayısıyla ML uzantılı potansiyel zararlılar genellikle false positive dediğim yanlış alarm olabiliyorlarmış.

Peki bir soru soracağım bu virüsün başka bir PC'den yani başka biri tarafından atılma olasılığı var mıdır? Komik gelebiliyor fakat gerçekten korkuyorum sadece soruyorum.

Opera GX'i trojan olarak görmüşse, hayır. Yanlış bir tespit. Çerez datasını trojan olarak görüyor Defender. Girdiğiniz arama verilerini ve çerezlerini temizleyin o kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı