Çözüldü Windows 10 pencere teması her uygulamada çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar kendime güzelce Windows 10 özelleştirdim ama kurduğum pencere teması her uygulamada çalışmıyor.

Mesela IDM, Görev Yöneticisi, paint, not defteri, Unity3D ve dosya gezgininde güzel çalışıyor ama Brave, UnityHub ve Ayarlar uygulamasından çalışmıyor. Bu neden olabilir?

Kurduğum tema budur:

Çözüm
UWP uygulamalarının, internet tarayıcılarının ve bazı uygulamalarının kendine özel bir arayüzü vardır. O yüzden uyguladığınız temalar bu tarz programlarda/uygulamalarda çalışmaz. UWP uygulamalarının da pencerelerini temalamak istiyorsanız WindowBlinds kullanabilirsiniz ama bu tarz tema programlarını kullanmadan önce mutlaka bir geri yükleme noktası oluşturun. Ne olup ne olmayacağı belli olmuyor çünkü. Kaç kere formatlık oldum sırf bu tarz üçüncü parti app ve temalar yüzünden.
Bazı uygulamalar Titlebar'ı (pencere başlık çubuğunu) kendileri ayarlıyor mesela ayarlar bir UWP uygulaması ve varsayılan olarak custom bir titlebar kullanıyor. Yani her uygulamada işe yaramaz bu tarz temalar. Sistem titlebar'ını kullananlarda işe yarar. Uygulamaya bağlı kısaca.

UWP uygulamalarının, internet tarayıcılarının ve bazı uygulamalarının kendine özel bir arayüzü vardır. O yüzden uyguladığınız temalar bu tarz programlarda/uygulamalarda çalışmaz. UWP uygulamalarının da pencerelerini temalamak istiyorsanız WindowBlinds kullanabilirsiniz ama bu tarz tema programlarını kullanmadan önce mutlaka bir geri yükleme noktası oluşturun. Ne olup ne olmayacağı belli olmuyor çünkü. Kaç kere formatlık oldum sırf bu tarz üçüncü parti app ve temalar yüzünden.

Çözüm
İkinize de teşekkür ettim. Çözüm olarak @Cartelle'yi işaretledim. UWP ve diğerlerini de temalamak istiyorum çünkü.

İkinize de teşekkür ettim. Çözüm olarak @Cartelle'yi işaretledim. UWP ve diğerlerini de temalamak istiyorum çünkü.
Windows 10 kullanıyorsan alternatif olarak Curtains de kullanabilirsin. İki programın yapımcısı da aynı ama WindowBlinds'a nazaran Curtains daha stabil çalışıyor ama ileride Windows 11'e geçme gibi bir planın varsa eğer mecbur WindowBlinds kullanacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…