Windows 10 pil yüzdesi yok

sthtoremember

Kilopat
Bilgisayarımda pil simgesine tıkladığımda yüzde ve tahmini kalan süre gözükmüyor. İmleci simge üzerinde bekletince gözüküyor. Aynı zamanda bu kısımda olması gereken güç tasarrufu butonu da yok, diğer kısımdaki ayarlarda var. Daha önceden açılmış konular var, güncelleme ile düzeltilir falan denmiş ama üstünden baya geçmiş. Son sistem güncellemelerini yapıyorum. Aygıt yöneticisindeki pil sürücüleri de güncel. Bu durum normal mi?

Ekran Görüntüsü (3).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorundan 1803'e geçen herkes payını almış durumda. Microsoft bu durumu çözmek için güncelleme getirmesi gerek. O zamana kadar Pil logosunun üstüne imleci getirerek yüzdeyi görebilirsiniz.

Aynı sorunu ben de yaşamaktayım. Sanırsam 1803 sürümüne ait bir hata ve uzun süredir çözüme kavuşturulamamış. Şimdilik yapacağınız tek şey güncellemeyi beklemek olacaktır.

Güç tasarrufunu en iyi pil ömrüne doğru çubuğu kaydırarak geçirebilirsin. Belirtildiği gibi fareyi pil simgesinin üzerine getirdiğinde kalan pili görmektesin.

Bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum, tasarımı bu şekilde yapılandırmışlar. Belki ileride yeniden düzenlemeye gidebilirler ama bu şekilde de iyi gibi.

Bilinçli bir tasarımsa umarım yakında geri getirmeye karar verirler. Sorunun bir tek benim bilgisayarımda olmadığını bilmek güzel. Cevaplar için herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı