Çözüldü Windows 10 "please remove this Media and press any Key to reboot" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serendiawestern

Centipat
Merhaba

Windows 10 2004 sürümünü kuracaktım bilgisayarıma fakat BIOS'tan USB seçiyorum. Kaydet dedikten sonra BIOS'tan çıkıp tekrar başlatıyorum ama seçmiş olduğum USB bellek eski halini otomatik olarak geri dönüyor. Tekrardan USB belleği seçiyorum kaydet deyip çıkıyorum. Sonra açılışta da please remove this Media and press any Key to reboot diye bir hata ile karşılaşıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20200307_130627.jpg
    IMG_20200307_130627.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 324
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
-USB Flash'ı ilk sıraya aldım.
-Operating System select bu seçenekler var.
Eki Görüntüle 510533
-Quiet Boot ayarını devre dışı bıraktım.
Dedikleriniz yaptıktan sonra F7 tuşu aktif oldu F7 tuşundan please select Boot device açıldı oradan flash bellek yani SanDisk seçtim enter tuşuna bastığım zaman yine bu hata mesaji ile karşılaştım please remove this Media and press any Key to reboot.
Eki Görüntüle 510534
Eki Görüntüle 510537
UEFI kurulum olmuyor bu yüzden. BIOS'da CSM ayarı aktif ise devre dışı bırakabilir misiniz? Başında UEFI olan USB modelinizin gözükmesi gerek. Boot Mode Select ayarını yine Legacy olarak görüyorum, UEFI olarak değiştirin.
Farklı USB portu denedim kasanın arkasını ve önlerini yine aynı şekil sonuçlanıyor.

Boot mode select: UEFI yaptığım zaman hard disk vs. hiçbir şeyi görmüyor bu seferde.
Eki Görüntüle 510522
USB Flash'ı ilk sıraya alın. En yukarıdaki Operating system select de hangi seçenekler var? Quiet Boot ayarını da devre dışı bırakın.

USB Flash'ı ilk sıraya alın. En yukarıdaki operating System select de hangi seçenekler var? Quiet Boot ayarını da devre dışı bırakın.

IMG_20200307_155659-min.jpg

Dedikleriniz yaptıktan sonra F7 tuşu aktif oldu F7 tuşundan please select Boot device açıldı oradan flash bellek yani SanDisk seçtim enter tuşuna bastığım zaman yine bu hata mesaji ile karşılaştım please remove this Media and press any Key to reboot.
IMG_20200307_160106-min.jpg

IMG_20200307_130525-min.jpg

Eki Görüntüle 510533
Eki Görüntüle 510534
Eki Görüntüle 510537
UEFI kurulum olmuyor bu yüzden. BIOS'da CSM ayarı aktif ise devre dışı bırakabilir misiniz? Başında UEFI olan USB modelinizin gözükmesi gerek. Boot Mode Select ayarını yine Legacy olarak görüyorum, UEFI olarak değiştirin.

Çözüm
Operating System select Windows 8.X seçtim USB Flash'ı ilk sıraya aldım kaydettim BIOS'tan çıktım bilgisayar açılırken F7 tuşuna basarak please select Boot device açtım enter setup seçeneğine tıkladım UEFI SanDisk seçtim ve format işlemi oldu ve sorun çözüldü.

Operating System select Windows 8.X seçtim USB Flash'ı ilk sıraya aldım kaydettim BIOS'tan çıktım bilgisayar açılırken F7 tuşuna basarak please select Boot device açtım enter setup seçeneğine tıkladım UEFI SanDisk seçtim ve format işlemi oldu ve sorun çözüldü.
Siz GPT/UEFI olan USB'yi Legacy kuruluma zorladığınız için o hatayı almışsınız. Başında UEFI seçeneği olan USB'yi seçtiğiniz zaman sorun çözülmüş oldu. İyi forumlar!

Siz GPT/UEFI olan USB'yi legacy kuruluma zorladığınız için o hatayı almışsınız. Başında UEFI seçeneği olan USB'yi seçtiğiniz zaman sorun çözülmüş oldu. İyi forumlar!

Aslında ilk defa format işlemi gerçekleştiriyorum bir keresinde başka bir bilgisayarcıya format attırmıştım ve ayarlar bu şekilde olduğu için benimde kafam karıştı yine de ilginiz için teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı