Windows 10 "please remove this Media and press any Key to reboot" hatası

Dün ben de aynısını yaşadım. Rufus ile UEFI değil de diğerini yükledim(MBR'yi seçmiştim galiba tam hatırlamıyorum şu an) USB'ye sorun çözüldü.

Bunu yarın deneyeceğim. Teşekkürler bahsettiğin için.
Araştırma yapacağım. Bir fikir sahibi olursam size geri dönüş yaparım.

Ben de şimdi cozmeye uğraşıyorum. Çözebilirsem buradan bildireceğim.

Bir şeyler bulabildiniz mi?

Son düzenleme:
Dün ben de aynısını yaşadım. Rufus ile UEFI değil de diğerini yükledim(MBR'yi seçmiştim galiba tam hatırlamıyorum şu an) USB'ye sorun çözüldü.
Demekki o zaman biosta ayarların legacy'miş
Bunu yarın deneyeceğim. Teşekkürler bahsettiğin için.

Bir şeyler bulabildiniz mi?
Evet. Yapman gereken çok kısa işlemler inan bana. Sen eğer rufusta flash belleğini uefi formatında yaptıysan biosta da aynısnı yapman gerekecek. Örnek olarak legacy ise biosta da legacy yapman lazım. Bios sürümünü söylersen sana ona göre nerden yapacağını söyleyebilirim.

BIOS sürümüm eskidir. Hiç güncelleme tarzı şeyler yapmadım 2011/2012 yılından kalmadır muhtemelen. Nereden bakacağımı söylersen eğer bakabilirim hocam.

BIOS tarihi 19.07.2011 buradan anlaşılıyordur eski olduğu çünkü hiç güncelleme tarzı şeyler yapmadım BIOS'a.
USB belleğe UEFİ kurulum yapmıştım.
USB'ye Rufus uygulamasından legacy formatında kurulum yaptığımda sorun düzelecek mi?

Son düzenleme:
Bende aynı sorunu yaşıyorum GPT ile hazırlamıştım USB'yi şimdi MBR ile deneyeceğim sorun çözülürse yazarım.

BIOS(Legacy) sisteme UEFI kurulum USB'si ile kurulum yapmayı denemişsiniz. Rufus üzerinden GPT yerine MBR olarak bir USB hazırlamanız gerekiyor.
BIOS'te ayarları UEFI olarak ayarlamış olamaz çünkü sistemi UEFI değil. UEFI sistemlerin anakartının yazılımının adı BIOS değil direkt olarak UEFI diye geçer ve metin bazlı değil grafiksel bir arayüzü olur. Ekteki resimde gördüğümüz gibi eski tip metin tabanlı BIOS görüntüsü var.

Arkadaşlar merhaba daha demin aynı sorunla karşılaştım bir yerde UEFI ile değilde MBR ile yapınca çözüleceğini söylemişti şimdi deniyorum olursa bilgilendiririm.

Arkadaşlar merhaba daha demin aynı sorunla karşılaştım bir yerde UEFI ile değilde MBR ile yapınca çözüleceğini söylemişti şimdi deniyorum olursa bilgilendiririm.
O sorunun çözümü bu muhtemelen benim bir de reset atma sorunum vardı onun sebebi işlemciymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…