Windows 10 Pro 2004 sürümüne sahip i7-7500U bilgisayar kasıyor

Boştayken de kasıyorsa bilgisayarınızda yazılımsal yada donanımsal arıza olmadığını öngörerek konuşacağım. Virüs olabilir , çeşidine göre bazı virüsler ara ara , bazıları sürekli veri gönderimi yapar ve sürekli veya ara ara bilgisayarınızın dosyalarından , çerezlerinden yada G/Ç aygıtlarından veri toplayacağı için kasma yapabilir. Artık çoğu virüs Görev yöneticisinden ve kaynak kullanımından gizlenebiliyor. Tavsiyem 3. parti sağlam bir antivirüs ve adw cleaner ile temizlik yapmanız.
Not: Artok çoğu virüs çerezlerde saklanıyor , tarayıcınızda kayıtlı önemli bilginiz yoksa bu işlemlere başlamadan önce çerezlerinizi komple temizlemenizi tavsiye ederim.
Malwarebytes,Kaspersky,Avast,Adwcleaner ile tarattım bir şey çıkmadı,tarayıcımın bütün kalıntılarını silip yeniden yükledim.Yine de çözülmedi.
SSD değil HDD kullanıyorsanız uzun süredir HARD Disc iş bakımını yapmamış olabilirsiniz, bu da zamanda kasma yapar.Eki Görüntüle 767129
Evet,yapmadım. Ancak bu durum dengeli performans seçeneğine alınca kayboluyor nedense. SSD alsam bu problemler çözülür mü sizce?

Malwarebytes, Kaspersky, Avast, AdwCleaner ile tarattım bir şey çıkmadı, tarayıcımın bütün kalıntılarını silip yeniden yükledim. Yine de çözülmedi.

Evet, yapmadım. Ancak bu durum dengeli performans seçeneğine alınca kayboluyor nedense. SSD alsam bu problemler çözülür mü sizce?

Yani çözülür diye kesin konuşamıyorum, söylediklerim sadece sorunun kaynağı olabilecek şeyler ve kolaydan zora doğru denemeden bulamayız.
"Ancak bu durum dengeli performans seçeneğine alınca kayboluyor nedense" diyorsanız termal macunun eskimesinden veya fan arızasından da olabilir bu. Sonuçta yüksek performans yeterli soğutma ile desteklenmezse "yüksek" elektrik parçaları ısıtacak ve iletkenlik azaldığından bilgisayarınız kasacaktır.

Not: Bunu test etmek için bilgisayarınızın anakartı ile (varsa orjinali) uyumlu fan yönetim programları var, buradan yüksek performansa geçirdiğinizde test edebilirsiniz. Fakat bu işlem eğer ana kartınızın orijinal fan yönetim yazılımı değilse 3. parti programlar anakart ve işlemcinize zarar verebilecek işlemler yapabilmektedir ve termal macun yenilemeden bu işlemi yapmamanız tavsiye edilir.

Son düzenleme:
Yani çözülür diye kesin konuşamıyorum, söylediklerim sadece sorunun kaynağı olabilecek şeyler ve kolaydan zora doğru denemeden bulamayız.
Çünkü bu her sene oluyor. Belirli bir süre olup kendiliğinden geçiyor. Artık sinir bozmaya başladı. 10 dakikada bir olurdu. 5 dakikadır olmuyor bakalım,nazar değmesin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı