Windows 10 Pro 22H2 otomatik güncellemeleri kapatmak

GrinnTiex

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
520 GB SSD
Ekran kartı
Nvidia RTX 3060
Anakart
GIGABYTE
İşlemci
Intel Core 12400F
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı satın alalı 3 ay falan oluyor ve Windows'u etkinleştirdiğim günden beri bu sorun başıma geliyor. Şöyle ki sorunum Windows 10 Pro'nun otomatik güncellemeleri. Her 2 3 haftada bir otomatik bir şekilde bilgisayarımda ne yaptığımı umursamadan resetliyor ve Update etmeye başlıyor. Gerek oyun sırasında, gerekse iş toplantısında 2 defa yaşadım ve aşırı rahatsız etmeye başladı. Çünkü hiçbir uyarı vermeden bilgisayarı aniden resetliyor ve Windows güncellemesine başlıyor. Bu durumu ilk yaşadığımda internetten bulduğum bazı çözümleri deneyip bu otomatik güncellemeleri kapatmaya çalıştım ancak nafile az önce yine yaşadım ve önemli bir iş üzerindeydim. Bu otomatik güncellemeleri nasıl kapatırım yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aramaya gpedit.msc yazın ve çıkan sonuca tıklayın. Ardından yolu izleyin...
Bilgisayar yapılandırması/Yönetim Şablonları/
Bu şekilde genişleterek devam edin ve Windows Updateyi göreceksiniz. Tıklayın.
Sağ tarafta çıkan ayarlardan otomatik güncelleştirme ile ilgili yazıya tıklayın ve devre dışı bırak yapıp uygula deyin çıkın.
İşlem bu kadar...
Görsel olarak anlatmak isterdim ama şuan Pro Kullanmıyorum.
Saygılarımla...

Hizmetler içinden "Windows Update" kapatmayı denedin mi?
Hizmetlerden Updateyi kapatırsa eğer, hiçbir şekilde güncelleme alamaz. Mağaza uygulamaları dahil. O yüzden gpedit.msc yi kullansa daha iyi olur.

bazen hizmetlerden kapattınmı otomatik açılıyor ben güncellemeleri kapatmak için bu arkadaşın paylaşmış olduğu programı kullanıyorum ve gayet sorunsuz tekrar açmak içinde bu program ile açman gerekli

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı satın alalı 3 ay falan oluyor ve Windows'u etkinleştirdiğim günden beri bu sorun başıma geliyor. Şöyle ki sorunum Windows 10 Pro'nun otomatik güncellemeleri. Her 2 3 haftada bir otomatik bir şekilde bilgisayarımda ne yaptığımı umursamadan resetliyor ve Update etmeye başlıyor. Gerek oyun sırasında, gerekse iş toplantısında 2 defa yaşadım ve aşırı rahatsız etmeye başladı. Çünkü hiçbir uyarı vermeden bilgisayarı aniden resetliyor ve Windows güncellemesine başlıyor. Bu durumu ilk yaşadığımda internetten bulduğum bazı çözümleri deneyip bu otomatik güncellemeleri kapatmaya çalıştım ancak nafile az önce yine yaşadım ve önemli bir iş üzerindeydim. Bu otomatik güncellemeleri nasıl kapatırım yardımcı olur musunuz?
1.png
2.png
3.png

Not = Kullandığım sistem Pro değil ama, sizin için gpedit.msc yi aktif ettim ve görselleri oluşturdum... // Bu yöntem, kesin ve kalıcı bir çözümdür... // Saygılarımla...

Cevaplar için teşekkürler. Daha önce bunlara benzer yöntemleri uyguladım ancak bir süre sonra yine almıştım güncellemeyi. Bakalım bu sefer yaşayacak mıyım yaşarsam yine konu açarım herkese cevapları için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı