Çözüldü Windows 10 Pro diskte kaç GB alıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Arkadaşlar 240GB sanddisk SSD Plus, SSD'im var.
Gözüken 223GB.
Ve ben dosyaları özelleştirip, ayırmayı seven biriyim o yüzden, Windows'a ona yetecek kadar ve +20 ekliyip, kendimede kalanını alacağım.
Örnek; Windows 10 mesela 50GB yer alıyor, bende 223GB SSD'imde format esnasında, 50+20 = 70GB ayırıcam ve geriye kalan alanı. Ben D diski olarak kullanacağım.

Benim sorum, acaba Windows diskte kaç GB alıyor?
1sene önce, 32 GB alıyordu, şu an kaç alıyor?

Çözüm
1624534053714.png
yaklaşık 35-36GB varmış.
35+20=55 yada düz hesap tam 60GB yapacağım.
Teşekürler (56.320MB yada 61.440MB)
60 gb yapıp hiçbir şey yüklemeyecekmisiniz? Eğer 2 bölüm olarak kullanacaksanız en az 100 gb yapın. Hatta hic bölmeyin o ssd biraz sorunlu güvenilmez,bence dosyalarınızı başka yere kaydedin.

60 GB yapıp hiçbir şey yüklemeyecek misiniz? Eğer 2 bölüm olarak kullanacaksanız en az 100 GB yapın. Hatta hiç bölmeyin o SSD biraz sorunlu güvenilmez, bence dosyalarınızı başka yere kaydedin.

-1TB hard disk var. PC'yi ilk formatımdan esnada indirme dosyalarını ve kurulabilcecek tüm dosyları düzenli bir şekilde HDD'e kuruyorum. (tarayıcı ayarlarından değiştirebilirsin)
-SSD'imde sadece nereye kurulacağı seçilmeyen, Spotify gibi programlar duruyor. Olsa olsa, maksimum 10GB eder.
Ve tek oynadığım oyun olan PUBG var.
-Bende 60GB ayırıcam, nereye kurulacağı seçilmeyen programlar kurulacak. Onun dışında diğer ayırdığım kısımdada, PUBG ve bazı hızlı çalışmasını istediğim programlar olacak.
Mesela sanal bellek ayırabilirim ya da daha farklı şeyler.
-Zaten 1Ay'dan, 1Ay'a format attığım için boş veri biriksede sorun olmaz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı