Çözüldü Windows 10 Pro güncellemelerden sonra kasmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

677472

Picopat
Katılım
19 Haziran 2023
Mesajlar
947
Çözümler
1
Merhaba. Yaklaşık 1-2 aydır aynı sorunda. Şikayetçiyim önceden çok fazla konu açtım ama sorunumu hala çözemedim umarım bu sefer sorunum çözülür. Sorun şu bilgisayarı defalarca formatlamama rağmen bilgisayarda bir geç tepkime bir yavaşlık hissediyorum. Örneğin bir video açıyorum videoyu durdurmak için space tuşuna bastığımda 1-2 saniye geç tepki veriyor. Ya da internette dolaşırken fare tekerleğini aşağıya doğru indirdiğimde sayfayı 2 saniye sonra aşağıya iniyor sayfa. Ve farem oyunu açarken donuyor 3 saniyeliğine. Bu sorunlar Windows 11 de yoktu hep 10'a geçince oluyor ama Windows 11 dede 8 GB RAM'im olduğu için fazla RAM kullanımı vardı.
Laptop özellikleri:
İşlemci: i5 1135G7 11. nesil.
Ekran kartı: MX330 2 GB GDDR5.
Depolama: 512 GB M.2 SSD Intel marka 1650/1000 okuma yazmaya sahip.
RAM: 8 GB 3200 MHz DDR4 1x8 Samsung marka. Sorunumu çözmeye çalışanlara çok teşekkürler şimdiden çok canım sıkılıyor bu soruna.
 
Son düzenleme:
ISO'yu indirdim daha geçmedim hocam geçeceğim birazdan NTLite ile editlemeyi düşünüyorum.

@Pencere bakıcısı hocam NTLite ile editledim fakat hata verdi işlemi iptal etti stok Windows 11 ile mi temiz kurulum yapayım yoksa tekrar editleyeyim mi NTLite ile.

En iyisi stock Windows'ları kullanmak.
 
En iyisi stock Windows'ları kullanmak.

Tamamdır sağ olun hocam yorumlarınız için 8 GB RAM ile kullanacağım yaza kadar sonra 16 GB RAM'e yükseltirim daha iyi olur.

En iyisi stock Windows'ları kullanmak.

Hocam konuyu tekrar güncelliyorum. Windows 10'daki hantallık kesildi daha akıcı oldu fakat saydamlık saydamlık efektlerini kapatsammı bilemedim kapatınca sanki daha az kasıyor gibi bir fark var mıdır kapalı açık arasında.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı