Windows 10 Pro ile sistemden tam performans nasıl alınır?

zaten ssd alıcam 960 gb kıngston
SSD almak doğru karar.
Önce SSD yi alın ve sistem kuracağınız zaman burada konu açın.
Açtığınız konuda ihmal edilebilme ihtimali olduğu için şunu unutmayın.
Kurulum esnasında kasanızda sadece yeni almış olduğunuz disk takılı olsun. Eski diskleri de takacak iseniz kurulumdan sonra takın.

EK: Açtığınız konuda beni de etiketlerseniz kurulum veya kurulum sonrası yapılacak performans ayarları konusunda yardımcı olurum. @eli123456

ben windows u kuurken islemcinin 64 bit destekledigini bilmiyordum o yuzde 32 bit kurdum
Hangi modeli? A400 olan bozuktu hocam, uyarayım.
hangi model oldugunu bilmiyorum ancak arkadismda var o yuzden biliyorum ki bozuk degil

yani 32 bitte 8 gb kullana bilmiyormuyum

tesekkurler ancak ssdiyi biraz gec alabilirim oyuzden kurulumu yaptiktan sonra konu acacam

ben windows u kuurken islemcinin 64 bit destekledigini bilmiyordum o yuzde 32 bit kurdum
DDR2'ler bile destekliyor aslında, 32 Bit öldü hocam bu devirde.
yani 32 bitte 8 gb kullana bilmiyormuyum
Kullanamıyorsunuz, direk kısıtlıyor kendisini. Zaten çoğu uygulamada 32 Bit için düzgün çalışmıyor, bundan 7 sene önce kullandığımda bile çok başımı ağrıtmıştı.

hangi model oldugunu bilmiyorum ancak arkadismda var o yuzden biliyorum ki bozuk degil
Bozuktan kastım, hiç çalışmıyor değil. Hızı durmadan çakılan ve zamanla performans sorunları açabilecek bir SSD Kingston A400 olan. Depolama için iş görür ama Windows kuracağınız zaman bu tarz sıkıntılı SSD'ler baş ağrıtıyo. Ben şahsen eğer A400 ise içine Windows kurmayın diye öneriyorum ama siz bilirsiniz tabiki.

Sisteminiz 64 bit destekliyordur. 15 yıllık PC ler de bile vardı 64 bit.

@eli123456
Aşağıdakini alabilirsiniz. 1000 TL 480GB

Alternatif : 240 GB 600 TL

(Mümkünse 480 GB veya daha büyük alın.)

Son düzenleme:

Ben Windows'u 2017 defilan kurmusdum o yuzden o zaman bilmiyordum ilk olarak windows 7 32 bit kurmusdum sonra widows 10 gecis yapmak istedim ve ancak 32 bit olarak kaldi bendede usb bellek olmadigi icin yukseltme yapamiyorum

Yok duzgun calisiyor ben biliyorum arkadasimda var ama tavsiyeniz icin teşekkürler ben Azerbeycanliyim bizim buralarda SSD HDD filan alarken cok ayrinti olmuyor ama benim almak istedigimin aynisi arkadasimda var onda uzgun calisiyor

sagolun ama ben Azerbeycanliyim o yuzden buralarda cok ssd yok kioxia ibi buralarda sandisk kingston toshiba gibi markalar var

sagolun ama ben Azerbeycanliyim o yuzden buralarda cok ssd yok kioxia ibi buralarda sandisk kingston toshiba gibi markalar var
Almayı düşündüğün SSD ile ilgili bilgim yok ama şunu söyleyebilirim.
Kioxia=Toshiba aynı firmadır.
Sandisk, İntenso, Hikvision gibi markalar da güvenilir markalardır.
Bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz.

Amazon'un Azerbaycan'daki durumunu bilmiyorum. Amazondan alışveriş mümkünse her türlü marka alınabilir.

Anladım hocam, Azerbaycan piyasası nasıldır bizzat bakmadım ama sizinle aynı memleketteki kişilerden duyduğum kadarıyla piyasanız çok dar ve garip stok konusunda.
Sagolun ama ben Azerbeycanliyim o yuzden buralarda cok ssd yok kioxia ibi buralarda sandisk kingston toshiba gibi markalar var
Toshiba TR-200 diye geçer o model. Firma ismi değişti oyüzden 2 farklı ismi var, iş görür ve temiz bir model.

Sandisk, İntenso, Hikvision gibi markalar da güvenilir markalardır.
Rezalet ürünleri var, temiz ürünleri de. Güvenilir denemezler bence, aralarında Intenso en temiz bildiğim.

Rezalet ürünleri var, temiz ürünleri de. Güvenilir denemezler bence, aralarında Intenso en temiz bildiğim.
Elbette gönül isterki en kaliteli olanı alabilelim. Her markanın sorunlu modelleri olabiliyor hocam. Benim kastım bu markaların çekinilecek markalar olmadığını ifade etmekti.

Sandisk = WD
İntenso = Çoğu kişi sanırım isminden dolayı dandik sanıyor ama aslında sizin de belirttiğiniz gibi güvenilir bir alman markası.
Hikvision = Yaygın kullanılıyor, şahsen hiç kullanmadım.

Çoğunlukla bu tarz marka ismi verildiği zaman tüketiciler sorunlu, ucuz ürünlere yöneliyorlar hep hocam. Oyüzden marka ismi vermeyi pek tercih etmiyorum.
Sandisk görünce gidip "SSD Plus", WD görünce "Green, SN350", Kingston görünce "A400, NV3", Hikvision görünce "E100, C100" gibi modeleri direk alıyorlar.

Şuan piyasada en iddialı isim Kingston ama işte "Kingston kalitelidir." diye NV3'ü direk öneriyorlar, alıyorlar. Tabi diğer Fury E-sport, Turbox gibi ürünlere nazaran çöp değiller ama barizde kalitesiz ve kötülerde.
En iyi tarafından "Nvidia iyidir." diye RTX 3050 alanlar oluyor.

Sizde haklısınız tabiki, bu kadar detay ile kimse uğraşmak istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…