Windows 10 Pro kendiliğinden driver kuruyor

Ğadam

Centipat
Daha fazla  
Uzun zamandır uğraşmama rağmen hala düzeltebilmiş değilim daha önce de FPS düşüklüğü yaşadığım için virüs girdiğini düşünüp format atmıştım. Ancak sonradan fark etmem ile beraber Windows Update'nin kendi yüklediğim driver üstüne driver kurduğunu ve bunun yüzünden büyük FPS düşüklüğü yaşadığımı fark ettim. Windows Update'in yüklediğinden daha yeni ve daha iyi bir performans veren driver kursam bile Windows Update kendiliğinden yeni driver yüklüyor. Üst üste iki driver kurulması mümkün mü bilmiyorum ama ya üst üste kuruluyor ya da diğerini siliyor. Windows Update'i kapamama rağmen gene yükledi internete bağlandığım anda gene aynısı oluyor. (ekran kartım GTX 1650)

Dosya Ekleri

• resim_2022-01-30_125156.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran görüntüsü 2022-01-30 125046.png
    12,6 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran görüntüsü 2022-01-30 125016.png
    16,4 KB · Görüntüleme: 58
Çözümü şöyle:

1) Kendi sürücünüzü kurun.
2) Windows Update onun üstüne sürücü kursun.
3) Aygıt yöneticisine girip "Görüntü bağdaştırıcıları" seçenekleri altından kendi ekran kartınızı bulun.
4) Sürücü sekmesine gelip "Sürücüye geri dön" seçeneğini işaretleyip bir neden belirtip ilerleyin.

Artık Windows Update sizin yüklediğiniz sürücü üzerine sürücü kurmayacaktır.

Masaüstünde başlata sağ tıkla, araya tıkla. Oraya aygıt yükleme ayarlarını değiştir yaz.
O ayara gir. Oradan hayırı seç. Bundan sonra Windows üretici uygulama ve sürücülerini otomatik olarak indirip kurmaz.
Windows 11 için bu yolu izliyorum. Windows 10'da kolaylıkla erişebiliyordum önceden bu ayara.

Maalesef hepsini denememe rağmen gene kurdu belirtmeyi unutmuşum Windows 10 Pro deneme sürümü kullanıyorum nedeni bu olabilir mi?

Maalesef hepsini denememe rağmen gene kurdu belirtmeyi unutmuşum Windows 10 Pro deneme sürümü kullanıyorum nedeni bu olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…