Arkadaşlar merhabalar. Bir bilgisayara ihtiyacım vardı. Ofis programlarını kullanmak, film & dizi izlemek, eski oyunları oynamak ve en önemlisi mobilite açısından bana yeterli olacağını düşündüğüm, linkteki dizüstü bilgisayarı aldım:
HP 250 G6 (3QM27EA)
Uygun bir fiyatta almak ve Windows 10'a karşı olan tutumumdan dolayı FreeDOS bir cihaz tercih ettim. Ancak kafamı kurcalayan birkaç soru var, yardımcı olursanız sevinirim.
1- Windows 10 Mobile ve Windows 10'u beta ve betadan çıkış süreçlerinde kullanmış biri olarak Windows 10'u "tamamlanmamış" bir işletim sistemi olarak görmemden, sorunlarıyla çok kez karşılaşmış olmamdan ve sürekli güncellemeler almasından dolayı sorunlar yaşayan kullanıcıların şikayetleriyle karşılaşmamdan dolayı tereddütle yaklaşıyor ve kullanmak istemiyorum, bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir?
2- Windows 8.1'in 5 yıl daha desteklenmeye devam edecek olması, Windows 7 ve Windows 10 gibi eski ve yeni kuşak arasında yer alan doğal olarak benim için cazip olan bu işletim sistemini, yeni nesil donanımda kullanmak doğru mudur? Performansta Windows 10'a göre avantaj sağlar mı?
3- Windows 8.1 Pro, Vista gibi bir geçiş işletim sistemi olarak görülüyor ve sorunları olduğu söyleniyor. Bu doğru mu? Windows 8.1 Pro kullanan ve yakın zamanda kullanmış arkadaşlar bilgilendirse sevinirim.
4- Hangi işletim sistemini kullanacağıma karar verdikten sonra orijinal olarak kullanmak için ürün anahtarı satın almayı planlıyorum, bu süreç nasıl işliyor? (daha önce satın almış kişiler bilgilendirirse sevinirim.)