Windows 10 Pro sistem dosya boyutu ne kadar yer kaplar?

Yer
İstanbul
Bilgisayarımı 500GB kapasiteli WD SN570 SSD ile tek depolama diski ile kullanmaktayım.
Bilgisayarlar 2'li sayı sistemi kullandığından kapasite zaten 465 GB olarak yansıyor sanırım, tek disk C kullanıyorum maksimum kapasite 465 GB gösteriyor buraya kadar tamam.
Ama benim sorum Windows sistem dosyaları ne kadar yer kaplar? Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum, 465 GB'den 400 GB kullanım için bana kalmış gibi. Yani sistem dosyaları da yaklaşık 65 GB yer mi? Benim sorum bu yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
20-30 GB arası yer kaplıyor Windows dosyaları, gerisi sürücü ıvır zıvır kendinden kurulu olan yazılımlar. Her temiz kurulumda 465 GB'dan 420 falan kullanılabilir oluyor genelde.

Eki Görüntüle 1972811
Bilgisayarı yaklaşık bir senedir kullanıyorum. Bu biriken gereksiz dosyaları silebilmemin bir yöntemi var mıdır acaba?

Disk temizleme aracını çalıştırabilirsiniz.

Orada sadece 250 MB temizleme seçeneği veriyor.
Şu rehberdeki adımları deneyeceğim:

Başka öneriniz var mıdır? Yoksa normal midir bu değer?

Temp klasörlerini silmeniz yeterli, başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Disk temizleme aracını kullanırken alttan sistem dosyalarını temizle seçeneğini seçmeyi unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…