Windows 10 Pro'dan Windows 10 Home geçiş

Daha fazla  
Arkadaşlar nasıl Windows 10 Pro'dan 10 Home geçebilirim Dosya kaybı olmadan? Elimde Windows 10 flashı var ama BIOS'a giremiyorum F2'ye basmama rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pro'dan Home'a veri kayıpsız geçmek mümkün. Regedit üzerinden birkaç değişiklik ile Home yapabilirsiniz.

Bunun için:
  • Arama kısmına "Regedit" yazıp Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ne girin.
  • "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" yoluna gidin. Üstteki bara yolu yapıştırıp direkt gidebilirsiniz.
  • "Product name" değerini "Windows 10 Home" olarak tekrar adlandırın, "Edition ID" ise "Core" olacak.
  • Ardından "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" yoluna gidin.
  • Bu kısımda da tekrar "Product name" değerini "Windows 10 Home" olarak adlandırın, "Edition ID" değerini ise "Core" yapın.
Regedit kısmını hallettik. Şimdi ise Windows 10 ISO dosyasını indirip ISO içerisindeki Setup'u çalıştırın ve normal kurulum yapar mış gibi devam edin. Saklama seçeneklerine geldiğinizde en üstteki "kişisel dosyaları ve uygulamaları koru" seçip devam ediyorsunuz ve yeniden başlatmadan sonra Home'a geçiş yapmış oluyorsunuz.

Bunu deneyin.

Yanılmıyorsam Home'dan Pro'ya geçiş keyi var ama Pro'dan Home sürümüne geçiş keyi yok. Neden Home sürümüne geçmek istiyorsunuz?

BIOS tuşunuz F2 değildir. Yukarıdaki arkadaşın dediği tuşları deneyebilirsiniz.

İşlemcim ekran kartımı ucu ucuna besliyor Pro da daha fazla sersiv olduğu için işlemci kullanımı artıyor Home daha stabil performans alıyordum ayrıca eskiden BIOS'a hep F2 tuşundan giriyordum monitör değiştirdim bu yüzden girmiyor olabilir mi?

F2 tuşu yerine f8/f10/delete tuşlarını da dene. Dosyaları bir diske atıp o diski format esnasında biçimlendirmezsen kaybolmazlar.

Daha önce F2 tuşuyla giriyordum hocam monitör değiştirdiğimden beri giremedim.

Pro'daki servisler gidiyor değil mi hocam.

İşlemcim ekran kartımı ucu ucuna besliyor Pro da daha fazla servis olduğu için işlemci kullanımı artıyor Home daha stabil performans alıyordum ayrıca eskiden BIOS'a hep F2 tuşundan giriyordum monitör değiştirdim bu yüzden girmiyor olabilir mi?

Pro ile Home arasında öyle büyük fark yok ama siz bilirsiniz tabii. Monitör ile alakası yok durumun, anakartınız nedir?

Pro ile Home arasında öyle büyük fark yok ama siz bilirsiniz tabii. Monitör ile alakası yok durumun, anakartınız nedir?

Eski sürümüm Home'du Pro'ya geçtiğime pişman etti Home performans olarak daha iyiydi tabii benim işlemcim darboğaz yaptığı için farkı fazla geldi darboğaz olmayan bir sistemde o kadar da fark olmaz bence de anakartım ASUS Prime A320M-F

Eski sürümüm Home'du Pro'ya geçtiğime pişman etti Home performans olarak daha iyiydi tabii benim işlemcim darboğaz yaptığı için farkı fazla geldi darboğaz olmayan bir sistemde o kadar da fark olmaz bence de anakartım ASUS Prime A320M-F

Denildiği gibi monitörle alakası yoktur bu durumun, ek olarak delete tuşunu da dene o da işe yarayabillir. Yukarıda atılan linkteki yöntemi de deneyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı