Windows 10 programların kısayolları bozuldu

Makaleler
15
Daha fazla  
Herkese merhaba. Sorunum başlıkta belirttiğim gibi. Program kısayolları masaüstündeyken bir sorun yoktu, daha toplu durması amacıyla masaüstüne ''Programlar'' adında klasör oluşturup kısayolları bu klasöre attım. Fakat 1-2 gün sonra kısayollar bozuk gözükmeye başladı. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi:

ornek.png

Bunu düzeltmek amacıyla birkaç metot denedim, ama hiçbiri işe yaramadı. Denediğim metotlar:

- CMD'yi yönetici olarak açıp SFC /scannow komutunu çalıştırıp bilgisayarı baştan başlattım.
- answer.microsoft.com'da önerilen allupdates.bat dosyasını yönetici olarak çalıştırdım.
- Yönetici olarak çalıştırılmış CMD'de sırasıyla şu komutları kullandım:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

- Görev Yöneticisi > İşlemlerden Windows Gezginini resetledim.
- AppData > Local dizinindeki IconCache.db dosyasını silip bilgisayarı yeniden başlattım.
- Kısayolları masaüstüne geri attım.
- Kısayola sağ tık > özellikler > simge değiştirden kendi simgesini tekrar seçip uygulaya tıkladım.

Denediğim yollar bunlar, ama hiçbiri bu konuda işe yaramadı. Bu konu hakkında bir öneriniz veya bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulamayı açıp tekrar dener misiniz? Uygulama açıldığı için kısayol yerine gelebilir. Yanlış biliyorsam özür dilerim ve doğrusunu söylerseniz mutlu olurum.

Uygulamayı açıp tekrar dener misiniz? Uygulama açıldığı için kısayol yerine gelebilir. Yanlış biliyorsam özür dilerim ve doğrusunu söylerseniz mutlu olurum.

Hocam onu da denemiştim, İşe yaramadı. Programlar sorunsuz çalışıyor ama ikonlar böyle olunca garip hissettiriyor. Çok saçma bir hata.
Not: Konu günceldir, her zaman cevap yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı