Windows 10 genel olarak çok ram tüketen bir işletim sistemi.Ram kullanımıni azaltmak için görev yöneticisinden gereksiz gördün uygulamaları devre dışı bırakabilirsin aynı şekilde bunu hizmetler için de yapabilirsin.
Ama genel olarak bu sorunu çözmek pek mümkün değil bunlar sadece biraz yardımcı oluyor eğer sistem özelliklerin düşük ise Windows 7 gecmeni tavsiye ederim
Windows 8 ve 10 ile beraber geri bildirim, sistem hata döküm takibi, uygulama edinin benzeri bir sürü servis ve uygulama çalışmaktadır. Birçok kişi gündelik ve bilgisayarı oyun için yeni bir şey yapmadan kullandığından bu servisler sisteme etki ediyor ve performanslarını düşürebiliyor. Bu yüzden...
Windows 10 genel olarak çok RAM tüketen bir işletim sistemi. RAM kullanımıni azaltmak için Görev Yöneticisi'nden gereksiz gördün uygulamaları devre dışı bırakabilirsin aynı şekilde bunu hizmetler için de yapabilirsin.
Ama genel olarak bu sorunu çözmek pek mümkün değil bunlar sadece biraz yardımcı oluyor eğer sistem özelliklerin düşük ise Windows 7 gecmeni tavsiye ederim.
Windows 10 Home içerisindeki hizmetlerin anlamlarını, ne işe yaradıklarını, hangilerin devre dışı bırakılması gerektiğini anlatacağım. Hizmetlerin sıralaması rastgele yapılmıştır. Tüm hizmetler eklenmedi, merak edilen veya otomatik çalışan hizmetler eklendi. Windows Anında İletme Bildirimleri...
Windows 11 kurulumunu gerçekleştirdikten sonra, kullanıcıların yapması gereken önemli ayarlar bulunmakta; zamanlanan telemetry görevlerini kaldırma, gereksiz hizmetleri devre dışı bırakma, kullanılmayan Store uygulamalarını kaldırma veya arka planda çalışmasını önleme. Windows 11'i kurarken...
Merhaba Sosyal. Bu rehberi uzun süredir açmayı düşünüyordum, ama sınavlar üst üste gelince açmak şimdiye nasip oldu :D Bu rehberde kendi kullandığım teknikleri ve programları göstererek, düşük veya orta halli sisteminizde nasıl FPS artışı yapabileceğinizi anlatacağım. Adım adım anlatacağım...
Lightweight real-time memory management application to monitor and clean system memory on your computer. - GitHub - henrypp/memreduct: Lightweight real-time memory management application to monitor...
github.com
Çok önermem ama günde bir temizlerseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Hizmetlerden Windows Search'ı kapatın.
Bir de görev yöneticisinin SS'ini atabilirseniz mutlu olurum.