Windows 10 Reset atınca bilgisayar sıfırlanıyor

Tharmasisian

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel CS:GO Oyuncusu
Merhaba arkadaşlar, bugün bilgisayarın görev çubuğu kilitlenmişti. Tıklanamıyordu. Bilgisayara reset attım düzelmişti. Sonra bir baktım simgeler sola gelmiş yine eski haline getirdim sonra yenile butonuna basınca aynı yerlerine döndüler. Eminim otomatik düzeltme yoktu. Şimdi format attım yine fakat reset attığımda aynı sorun devam ediyor. Sadece bununla kalsa iyi Windows 10 pro 64-bit kullanıyorum. Bilgisayarıma tıklayınca 2 çubuktan 1 ini kapıyordum. Ben o çubuk her kapatıp açtığımda açık oluyor kapatıyorum. Klasörü de kapıyorum. Bir daha açtığımda açık oluyor. Cidden bir çözümü yok mudur :( Yani format bile düzeltmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün bende de aynısı vardı @Recep Baltaş Sağ olsun çözdüm :D

Sorun Eset'ten kaynaklanmaktadır.

Çözüm:
  1. Öncelike en güncel Eset sürümü kullandığınızdan emin olun. Ayrıca bütün güncelleştirmeleri de yapın.

Alternatif olarak Pre-Release Updates'i seçip güncelledikten sonra PC'yi yeniden başlatırsanız sorunun çözülmesi gerek aşağıdakilere gerek kalmadan!

2. Şimdi Başlagıç ekranını açın ve regedit yazın.
  3. Kayıt Defteri Düzenleyicisi açılacaktır.
  4. Burada şu yollara gidin:

HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32
    HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\

5. Her iki konumda da varsayılan değeri şu şekilde değiştirin:

Kod:
    %SystemRoot%\system32\windows.storage.dll

6. Şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Not: Bu anahtarlar ne kullanıcı, ne de admin hesabı ile değiştirilemez. Bu yüzden önce InProcServer32'ye sağ tıklayıp sağ tıklayıp İzinler dedikten sonra Ekle kısmından kendi hesabınızı eklemelisiniz. İşlem bitiminde ise yetkiyi tekrar sisteme vermelisiniz.

Windows 10'da Kayıt Defteri izni değiştirmek için bu rehberimize bakabilirsiniz:

Kayıt Defterinde İzin Değiştirme

Olması gereken:

Eki Görüntüle 107159

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı