Windows 10 Reset Sorunu

©reative

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım çoğunlukla oyunlara girince reset atıyor. Windows 7 kullanırken de atıyordu düzelir belki diye Windows 10'a yükselttim fakat hala devam ediyor. Bazen tarayıcı oyunlarında bile atıyor.

Farklı yerlerde reset atıyor.

Dead Island : Riptide [Steam Üzerinde] : Options'a girince veya Options > Online sekmesine girince.
Saints Row IV [Steam Üzerinde] : Bir Quest'i tracklediğimde.

Bir çok farklı oyunda reset atıyor bazen virüs taraması yaparken atıyor.
İşlemci ısısı vs. normal. Sadece son 2 haftadır reset atıyor.

Çözüme ulaşmak için denediğim şeyler:

•Windows 10'a yükselttim.
• RAM taraması yaptım.
• Harddisk taraması yaptım.
• Virüs taraması yaptım. [13 adet buldu 9 tanesini temizledi fakat bu 9 virüs Visual Studio'da tamamen kendi yazdığım basit formlar virüs bile sayılmazlar ama diğer 4 tanesini bulamadı.]

Önerileriniz nedir?

@Recep Baltaş

Birde Eset Nod32 Antivirüs 8 kullanıyorum geçen gün bütün simgeler büyüdü ve sola yığıldı Eset yüzünden olduğunu öğrenince @Recep Baltaş 'ın çözüm önerisini uyguladım ve sorunu çözdüm. [Regedit kayıtlarını değiştirdim.]

Reset sorunu da Antivirüs yüzünden olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eset'i kaldırın. Eset bir çok soruna sebep oluyor. Malwarebyte ile sistemi taratıp sürücülerinizi ve oyun güncellemelerini kontrol edin.

Denedim fakat bir işe yaramadı. Olay Günlüğünde Power-Kernel uyarısı var. Olay Kimliği : 41 Görev Kategorisi : (63)
Her reset attığında baktım günlüğe Power-Kernel ekliyor.

@Recep Baltaş
Bir şey buldum ama sizin de görüşünüzü alayım : 2 adet ses sürücüsü olduğu için (Ekran Kartının ve Anakartın) reset atıyor demişler. Bazıları bir sürücüyü silmiş ve bir süreliğine sorun çözülmüş.
Siz ne diyorsunuz?

İmzamdan sistem tarama 2 ve Aida64 sonuçlarını paylaşın.

Tarama kaydı bu. Dediğim gibi Vip Hack falan yazanlar (sadece exe olanlardan bahsediyorum vb.net ile ilgili olanlar yani) kendi yazdığım programlardır ve kesinlikle virüs inject etmedim. Basit formlar onlar. "Remove Checked" ile seçili olanları kaldırayım mı?

Taramada çıkan dosyalar uzun süredir var. Belki 1-2 tanesi yenidir.
DLL olanlar ise fazla bilinmeyen bir Brezilyalı forumdan aldım
Ha çalıştı mı çalıştı onun üzerinden bilgisayarda hiçbir değişiklik - sorun olmadı.

@Recep Baltaş

@Murat5038

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…