Windows 10 Retail key telefon ile etkinleştirme güvenli mi?

Lonis

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Gaming Laptop
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
RAM
16 GB Samsung 2400mhz
SSD veya HDD modeli
PNY 500 GB
Ekran kartı
Gtx 1050 4 GB
Anakart
Lenovo Legion Y520
İşlemci
i5 7300hq
Arkadaşlar PTT AVM üzerinden Retail key aldım lakin telefon ile etkinleştirme yapılır yazıyormuş açıklamada, fark etmedim. Telefon ile etkinleştir deyip oradan bana çıkan kodu satıcıya veriyorum ve onun verdiği onay kimliği ile Windows'u etkinleştiriyorum, işlem böyle gerçekleşiyor.
Arkadaşlar ürün 10 TL, çalışıp çalışmaması umurumda değil şu anda, başka yerden tekrar alırım en kötü. Asıl sormak istediğim şu: Benim anladığım kadarı ile satıcı bu işlemde benim kullandığım laptopun anakartına o keyi bağlıyor ve o key benden başka anakartta kullanılamıyor. Ama sonuç olarak satıcıya bana ait bazı bilgileri vermiş olluyorum, bilgisayarımın anakart kimliği dahil, ben mi yanlış anladım yoksa? Bu işlem güvenli midir? Satıcının eline herhangi kötü niyetli bir şey yapma imkanı vermiş oluyor muyum bu bilgileri vererek? Güvenli mi?
Siz ne düşünüyorsunuz bu işleme devam edeyim mi yoksa iptal mi edeyim?
Bir arkadaş anakart kimliğimizi bu şekilde satıcıya verdiğimizi söylüyor. Mesela ben format attıktan sonra başka bir key girsem anakartıma o key işlendiği için girdiğim başka bir key çalışmayacak mı? Kafam çok karıştı. Yoksa sadece o key in benim anakartımda çalışmasına izin vermiş mi oluyoruz?

Ekleme: Bu kodu satıcının kendi sitesi üzerindeki bir yere giriyoruz o şekilde bana etkinleştirme kimliği veriyorlar.

up

Arkadaşlar bir bilgisi olan yok mu ? kod 2 gün içerisinde deaktive oluyor kullanmazsam.

.

Arkadaşlar yardım eden hiçbir insan evladı olmadığı için kendim bir şekilde çözüm buldum.
Microsoft müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım,Bana bir zararı olabilir mi,birdaha bu bilgisayarda başka etkinleştirme kodu kullanabilir miyim diye sordum , dediler ki : Herhangi bir sorun oluşmaz istediğiniz gibi etkinleştirme kodları kullanabilirsiniz ilerleyen zamanda.Ama bu yeni aldığınız kod bloke olup iptal olabilir , satıcıya bağlı tamamen dediler.Ben de microsoftta telefon ile görüşerek kodu onlara vererek etkinleştirdim.Şuanda bir sıkıntı yok .Kalıcı etkinleştirilmiş gözüküyor,Retail olduğu da doğrulandı.Ama size önerim bu yol ile kod almayın.Çünkü dikkat etmemişim satıcı 1 ay garantili diye not düşmüş,1 ay sonra bu kod gidebilir.Size önerim düşük fiyatlı 5 tl 20 tl 30 tl gibi kodlar alırken satıcı ile görüşüp telefon ile etkinleştirme olmayan kodu almanız.

Son düzenleme:
@Lonis ucuz lisansların birçoğu telefonla etkinleştirme yöntemiyle çalışıyor. Güvenilir bir yöntem, zararlı olduğunu düşünmüyorum.

Her türlü siteden sürüsüyle ucuz key aldım hiçbirisinde ne numaramı verdim ne de kod falan gönderdim. Ben olsam bulaşmazdım ama çoktan halletmişsin anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…