Windows 10 RS5 Flatlite LTSC Hakkında

OlkyNs

Decapat
Makaleler
73
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows-10-Rs5-Flatlite-Ltsc-768x576.jpg

Hocalarım selamlar. İnternette böyle editlenmiş bir Windows 10 sürümü buldum. Hızlı ve stabil olduğunu düşünüyorlar. Hatta kullanan bir kaç tanıdıklarımda sade ve güzel bir temada olduğunu söylediler fakat pek güvenemiyorum. Sonuçta editlenmiş. Size de sormak istedim. :)

Çözüm
Hocam zaten dil öğrencisiyim. :)
Olucaksa tamamen İngilizce olsun yada tamamen Türkçe ikisi bir olunca hoşuma gitmiyor. Benimkisi de ayrı bir huy. :)

Windows 17'ye baktım da şimdi. Dille ilgili gözüme çarpan tek sorun oldu. Bilgisayar açılırken önce "Welcome" yazıyor ardından "Hoşgeldiniz" şeklinde başlatıyor. Kapanırken de önce "Kapatılıyor" yazıyor ardından "Shutting down" yazıyor ve kapanıyor. Program dilleri ve tüm yazılımların iç dili Türkçeye sorunsuz geçmiş. Bu küçük sorun sizi rahatsız etmez bence. Komut satırı çıktıları da Türkçe olmuş.

Flatlite sistemi veya Note10 Slim'i kurabilirsiniz. Flatlite LTSB'yi de önceden denemiş birisi olarak Flatlite LTSC'nin de sorunsuz olacağını tahmin ediyorum. Sadece CCleaner veya Wise Care 365 tarzı hiçbir yazılım kurmamanızı şiddetle öneriyorum. CCleaner'ı da kurmayın çünkü modifiyeli sistemlerde ".reg" lere zarar veriyor.

Ek bir tavsiyem de Windows Update'i veya otomatik güncellemeleri kesinlikle kapatmanız yönündedir. Güncelleme yapmak bu sistemlerde çok büyük sıkıntılara yol açıyor. Geçen yazın başında kurduğum bir modifiyeli Windows sürümü ilk Windows güncellemesini hata sonucu yapmam sonucu saçmalamaya başlamıştı. Ardından birkaç mavi ekran aldım 2 ay sonra mavi ekrandan geçilmez olduğu için birkaç ay önce format atmak zorunda kaldım. Bu hataya tekrar düşmeyeceğim. Windows Update'i tamamen kapatmak yerine otomatik güncellemeleri kapatmak bazen bilgisayarın pop-up şeklinde güncellemeleri açın şeklinde uyarı vermesini de engelliyor. Ben böyle yapıyorum, tavsiye ederim.
Bir süre sonra sistem devre dışı kalabilir. Dijital aktivasyon ile aktivasyon yaparsanız KMS gibi sistem yavaşlaması sorununuz olmaz. Aksi takdirde key bulmakta zorlanırsınız. Dijital aktivasyon (HWID Activation) tavsiye ediyorum.

Dipnot: Sistemin devre dışı kalması LTSB/LTSC sürümünün kurumsal bir sürüm olmasından kaynaklanıyor. Şimdi yanlış bilgilendirme yapmış olmayım.

Bir süre sonra sistem devre dışı kalabilir. Dijital aktivasyon ile aktivasyon yaparsanız KMS gibi sistem yavaşlaması sorununuz olmaz. Aksi takdirde key bulmakta zorlanırsınız. Dijital aktivasyon (HWID Activation) tavsiye ediyorum.

Dipnot: Sistemin devre dışı kalması LTSB/LTSC sürümünün kurumsal bir sürüm olmasından kaynaklanıyor. Şimdi yanlış bilgilendirme yapmış olmayım.
Hocam zaten ayarlarda ki etkinleştirme bölümünde hata olğunu ve internete bağlı değil diyor. Aslında bağlı.

merhabalar hocam note slim, performans edition flatlite ltsc, koktel edition bu dördünden hangisi daha uygun olur sizce. sistemim: i5 3337U CPU 8GB DDR3 RAM AMD RADEON 8730M 125GB SSD 1 TB HARDDİSK. Acilen cevap verirseniz sevinirim bir an önce yükleyecem bunlardan hangisi en iyi olur bu sisteme.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı