Windows 10 Sağ Tıkladıktan Sonra Ekranın Geç Açılması

SirSakurai

Megapat
Merhaba arkadaşlar sağ alttaki Windows simgesine sağ tık yaptıktan sonra açılacak olan yere tıklıyorum ve 2-3 saniyede açılıyor.

Bu sorun sizlerde de var mı ?
Varsa nasıl düzelir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben SSD kullanıyorum ve bu sorun yok. Üç ihtimal var birincisi son güncellemelerden sonra bu sorun ortaya çıkmış olabilir. Ben 1607 kullanıyorum. İkincisi HDD'nin gecikme süresinden bu sorun ortaya çıkabilir. Ben SSD kullanıyorum. Üçüncüsü grafik hızlandırmada oluşan gecikme menüdeki efektlerin geç gelmesini sağlayabilir. Bence sorun ikinci ihtimalden kaynaklanıyor. Yine de grafik hızlandırma efektlerini azaltıp üçüncü ihtimali göz önünden çıkarabilirsin.

Benim merak ettiğim bunun size zararı ne? Birkaç saniye çok mu önemli?

Önemli demedim zaten başkalarında böyle mi diye sormak istedim.
Bilgisayarda her şey hızlı sadece bu açılmada ekrana geç geliyor ama çalıştır kısmı hemen açılıyor.
Bende SSD kullanıyorum.
Önemli değil sinir bozucu tema ayarlarında ki kasma gibi insanlar bir sürü konu açmışlardı ufak bir şey ama dediğim gibi sinir bozucu.

Her neyse çözümünü bilen varsa ya da güncelleme kaynaklı ise söylerseniz sevinirim.

Bende normal çalışıyor. Sadece Komut isteminin biraz yavaş açıldığını fark ettim. Intel'in sunduğu güncellemelerin biraz etki ettiğini düşünüyorum. Microsoft ilerideki sürüm güncellemeleri ile bu sorunları çözeceğini düşünüyorum.

Sıkıntı şu çok eski bir kasam var ama onda böyle değil o da Windows 10 ve güncel direkt açılıyor.
Bu arada kasma demiyorum ekrana çok geç geliyor imlecin yanında bir şeyde dönmüyor yani.

Büyük ihtimal Intel ile alakalı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sektörü bozulmuş bir HDD var, bende bile tıkladığım anda açılıyor. 10 kez tıkladım, 2 tanesinde 3 saniye sürdü açılması.

2-3 saniye çok da sorun değil bence.

Bende sektörü bozulmuş bir HDD var, bende bile tıkladığım anda açılıyor. 10 kez tıkladım, 2 tanesinde 3 saniye sürdü açılması.

2-3 saniye çok da sorun değil bence.
Yok sorun o değil çok eski bilgisayarımda bile direkt açılıyor ama bu yeni aldığım laptop'ta ekrana çok geç geliyor 4-5 saniye sürüyor.
Ve hiç bir yavaşlık yok yani imlecin yanında dönme bile yok.
Bu sorundan başkasında varsa yazarsa sevinirim ya da laptop diye mi böyle oluyor ki.

Windows bilgisayarınızın masaüstünde sağ tıkladığınızda açılan menü çok geç geliyorsa bu muhtemelen sağ tık menüsündeki gereksiz programlardan kaynaklıdır. Masaüstünde sağ tıkladığınızda bilgisayar hızınıza bağlı olarak 15 saniyeye kadar bekleyebilirsiniz. Gerçekten bir süre sonra katlanılamaz bir hal almaktadır, özellikle masaüstünde “sağ tık > yenile” bağımlıları için hepten çıldırtıcıdır.

Gelelim bu problemin çözümüne;

Çalıştır kısmına Regedit yazarak kayıt dosyasını açın, windows 8 işletim sisteminde sağ taraftaki arama formuna regedit yazmanız yeterlidir.

Sol taraftan sırasıyla;
HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shellex\ContextMenuHandler\ yolunu izleyin, ContextMenuHandler klasörü altında bulunan New klasörü hariç hepsini silin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…