Herkese iyi günler; Aklıma bir soru takıldı malum normal HDD'ler bir SSD'nin tırnağı bile olamıyor bunu artık herkes de biliyor. Benim dizüstü bilgisayarımda da SSD yok zaten 1 yıllık garantisi olduğundan şu an para verip alabilsem bile diski değiştirmek pek akıl karı olmayacak. Benim sorum şu: Şimdi Windows 10 gerekmediğinde Sanal Bellek kullanmıyorsa bu ayara hiç dokunmamalı mıyım? (Windows 8.1 gerek yoksa Sanal Belleği hiç kullanmıyormuş diye okudum bir yerde.) Yok eğer uygulamalar az veya çok Sanal Bellek harcıyorsa ve ben bu ayarı kapatsam daha iyi performans almaz mıyım? Sonuçta eskiden çok konusu geçerdi 8 GB belleği olan bilgisayarlarda kapatın gitsin Sanal Belleği derlerdi. Ben günlük kullanım ve oyun için kullanıyorum bilgisayarı ve 12 GB DDR3 RAM var dizüstünde. Oyun oynarken felan hiç sanmıyorum ki 12 GB belleğin sonuna kadar kullansın bilgisayar. Ancak eğer Sanal Belleği kapatınca mavi ekran hataları alacaksam hiç dokunmadan olduğu gibi kalsın diyorum. İnternette W10 Sanal Bellek hakkında pek bilgi bulamadım varsa yardımı dokunacak bilen birileri aydınlatsın bizi. Mümkünse @Recep Baltaş da bilgilerini bizimle paylaşırsa çok sevinirim.