Windows 10 Satın Alma

Renovatio

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Arkadaşlar merhaba,

Forumda bu konu ile ilgili birkaç başlık var. Fakat benim isteğim biraz daha farklı. Şahıs şirketimde kullanmak için en uygun fiyatlı Windows 10'u nereden satın alabilirim? Cevap verirken şahıs şirketi kısmını göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet buraya baktım, fakat açıklamasında şöyle bir ibare var:
"Ev kullanımı içindir. Ticari amaç veya ortamda kullanılamaz."

Keşke şirketin ve ofisteki makinelerin LAN bağlantısı hakkında bilgi verseydiniz de biz de göz önünde bulundurabilseydik. Varsayımlar üzerinden değerlendirme yapayım yine de.
Öncelikle 39 TL ye n11.com da Windows 10 Pro var, onu alabilirsiniz, ben 2 gün önce aldım ve şuanda kullanmaktayım.
Şirketinizde eğer ki bilgisayarlar arası(peer to peer) veya sunucu sistemli(peer to server) bir sistem yok ise, yani bilgisayarınıza taktığınız lan kablosu veyahut bağlandığınız Wi-Fi ağı üzerinden çeşitli yazılımlarla (ticari hava estiren kodlama) iletişim sağlanarak Windows'u ticaret için kullandığınıza haberdar edebilecek bir sistem yok ise, kullanabilirsiniz.
Kısacası; eğer şirketinizdeki internet ağına (Wi-Fi veya Ethernet) yalnızca ve yalnızca internete bağlanmak adına bağlanıyorsanız(şirketin de tek amacı buysa) bir sorun olmayacaktır. Kurulum yaparken "Kişisel Kullanım"ı seçerek devam ediniz. Ticari kullanımı seçerseniz ayrı ücretler ödetileceğini sanıyorum, Windows tarafından.

Son düzenleme:

2 adet bilgisayarım var. İkisinde de Mikro ön muhasebe programı kurulu. 1. bilgisayarımdan satılan ürünlerin faturasını kesiyorum, 2. bilgisayardan da bakım için gelen müşterilerimizin servis formunu çıkartıyorum (yine mikro üzerinden). Tüm veritabanı bilgileri 1. bilgisayarda sql serverda tutuluyor. Fakat Windows'u ticaret için kullandığıma dair haberdar edebilecek bir sistem yok. O halde bahsettiğiniz keyleri satın alabilirim sanırım?

Sıkıntı yok o zaman. Siz Windows'u değil, Windows'taki programınızı ticari amaçla kullanıyorsunuz çünkü. Windows üzerinden kullanıyor olmanız Windows'u ticari amaçla kullandığınız anlamına gelmez. Bahsettiğimiz keyleri satın alabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…