Windows 10 scanning and repair drive C hatası

droptheorick

Centipat
Daha fazla  
RAM
1600mhz
SSD veya HDD modeli
ssd samsung hdd toshiba
Ekran kartı
gt740
Anakart
b75
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz
Olay 2 gün önce başladı ilk başlarda pek umurumda olmadı ama bilgisayar bir tık ağırlaşmaya başladı hem tarama ekranı çıktığı için bir 15 saniye daha geç açılıyor hem tarayıcı ve dosyalarda gezerken bir yavaşlık sezdim. Olay C sürücüm biraz dolduğu için birikmiş ve indirip silmeyi unuttuğum dosyaları toparlayıp sildim üzerine disk birleştirme ve DISM komutları gibi işlemler yaptım bu dediklerim 3-6 ayda bir genelde yapıyorum sonuç olarak to skip disk checking press any key kısmı her açılışta ekranda beliriyor 8 saniye geçince tarama ve onarım kısmına geçiyor burada 3 saniye falan duruyor sonra Windows penceresine bırakıyor beni. Bunda sorun yok hatta Oyunlarda'da sorun yok FPS bir düşüklük sezemedim sadece Windows içinde çok ağırlaşmış gibi. Bunu kapatabildiğimi öğrendim daha denemedim ama sorun bu değil sorun SSD Windows kendi içindeki disk birşetirme kısmında SSD'yi görmüyor ama CrystalDiskInfo ve mark görüyor markta sonuçlar yalan olması 1 yıl oldu sanırım yapmayalı 1120-900 civarlarındayken şu anda 270-190 civarların SSD markası Samsung bir bunu biliyorum çünkü üzerinde baskılı şekilde bu var model numarası yok bazı uygulamalar ile AIDA64 gibi modelini aramaya çalıştım ama hiçbir şekilde gözükmüyor. Disk infoda ise sağlıklı diyor 100% hdd sentinel ise %9

Dosya Ekleri

• hata.PNG
    hata.PNG
    9,1 KB · Görüntüleme: 23
  • hata2.PNG
    hata2.PNG
    38,7 KB · Görüntüleme: 21
  • hata3.PNG
    hata3.PNG
    31 KB · Görüntüleme: 20
  • hata4.PNG
    hata4.PNG