Windows 10 Servis Paketi 1 (Service Release) Yayında

Mustafa@PC

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Bildiğiniz gibi Windows 10 eski Windowslara nazaran dinamik bir yapıda, yani sürekli güncelleşen, evrimleşen ve gelişen bir yapıda olacak. Bu yoldaki ilk servis sürümü (eski adıyla servis paketi) indirilebilir durumda, Windows Update üzerinden.

Windows 10 SR1. 325 MB civarında.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081424

Bug fix ve performans düzeltmeleri içeriyor, güvenlik güncelleştirmesi yok.

SR2'nin ise Ekim ayı gibi çıkması ve çok daha kapsamlı olması bekleniyor. (Yeni özellikler eklenmesi)

Bu arada "bug fix"ler için bir şey söylemek istiyorum.

Windows binlerce marka model PC ve OEM parçaları ve yine bunların olası milyonlarca kombinasyonu içinde sürüm farkı olmadan, gözetmeden çalışabilen bir işletim sistemidir. Yani Mac OS X gibi spesifik donanım üzerinde stabilite sağlayan bir OS değildir.

O yüzdendir ki, yeni bir Windows'ta çalıştığı donanım platformu bazlı stabilite, uyumsuzluk sorunları olabilir ki %90 yaşanmıyor, şahsen ben Windows 10 yüklediğimden beri hiç bir sorun yaşamadım, performanstan gayet memnunum.

Donanım üreticileri, yazılımcılar güncellemeler ile elini taşın altına koymalı buna Microsoft'un bu ve buna benzer güncelleştirmeleri de dahil

Benim sisteme 1 Ağustos tarihinden bugüne hiç güncelleme gelmedi. Home sürümü olduğu için kayıt defteri girdisi ile Windows Update güncellemelerini kapatmıştım. Windows Update bozuldu mu acaba ?

SR2 Adı acaba Redstone olan SR mi çok merak ediyorum.

SR2 Adı acaba Redstone olan SR mi çok merak ediyorum.
Windows 10 şu anda kullandığımız TH1 yani Threshold 1 sürümü (Eşik 1 sürümü). TH2 sürümü ekim kasım ayında gelecek Windows 10 mobile çıktığında gelecek güncelleme olacak. Retstone ise en az TH3 olabilir. SR'ler ise eskiden her ayın ikinci salısında gelen genel güncelleştirmeler. Artık güncelleştirme için bu tarihi beklemek yerine güncelleme olgunlaştığında verilecek. Genelde bu güncelleştirmeler için salı veya perşembe günü seçilecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…