Windows 10 sıfırlama ekranı ilerlemiyor

mertozturkx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba dün sabaha karşı yatmadan önce bilgisayarımı Windows 10 içerisindeki bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinden sıfırladım sabah uyandığımda bilgisayar sıfırlanmış fakat açılmıyor yani Dil ve Bölge ekranında takılı kalıyor, ileri diyemiyorum. Ne mouse, ne klavye çalışmıyor, donuyor. Bilgisayar kaldı öyle açamıyorum, ne yapabilirim? Görsellere yüklediğim fotoğraflardaki ekranda kalıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20210124_115325.jpg
    IMG_20210124_115325.jpg
    104,1 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20210124_114552.jpg
    IMG_20210124_114552.jpg
    89,4 KB · Görüntüleme: 103
Sıfırlama esnasında bilgisayar kapanmış olabilir, elektrikler gitmiş olabilir. Kurulum düzgün tamamlanmadı diye düşünüyorum. Bir flashbelleğe Windows 10 imajı atıp flashbellekten format atın.

Hocam klavye ve mouse yi çıkarıp tekrar takmayı denediniz mi?

Evet hocam sorun bilgisayarda değil. Klavye ve mousedaymis zaten. Ondan basamiyormusum. Bilgisayarın formatına bir şekilde devam ettim. Bitirdim. Fakat klavye ve mouse da hala sikinti var. PC açılış ekranında kaldı. Klavye ve fareyi okumadığı için açamıyorum. Işıkları yanıyor, ikisi de çalışıyor, fakat tepki vermiyor. BIOS'dan kontrol ettim. Aktif gözüküyor. BIOS ayarlarini tamamen sıfırladım, fakat hala ayni. Başka klavye ve mouse da denedim.

Evet hocam sorun bilgisayarda değil. Klavye ve mousedaymis zaten. Ondan basamiyormusum. Bilgisayarın formatına bir şekilde devam ettim. Bitirdim. Fakat klavye ve mouse da hala sikinti var. PC açılış ekranında kaldı. Klavye ve fareyi okumadığı için açamıyorum. Işıkları yanıyor, ikisi de çalışıyor, fakat tepki vermiyor. BIOS'dan kontrol ettim. Aktif gözüküyor. BIOS ayarlarini tamamen sıfırladım, fakat hala ayni. Başka klavye ve mouse da denedim.
Başka klavye ve mouse deneyince çalıştı mı? BIOS'tan USB 3.0 modunu devre dışı bırakmak klavye ve mouse'un çalışmasını sağlayabilir. Benim bilgisayarımda USB 3.0 portu mouse ve klavyemi çalıştırmıyordu, sadece ışıkları yanıyordu. Devre dışı bıraktığımda çalışmaya başlamıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı