Merhaba! Bugün bilgisayarımı sıfırlama kararı aldım. Sıfırlama yaparken %26'da yaklaşık 3 saat sabit kaldı. Herhangi bir hareket olmadığından ben de bilgisayarın güç tuşuna basılı tutarak kapattım. Fakat tekrar açmaya çalışırken bilgisayarın logosu çıkıyor tekrar reset atıp tekrar logosu geliyor.
İlk yaptığınız hata bilgisayarı kapatmak olmuş. Çünkü ekran görüntüsünün gelmemesi bilgisayarın çalışmadığı anlamına gelmez, sürücülerin düzgün yüklenmediği anlamına gelir. Bu adımları izleyin:
1. Bilgisayarın güç tuşuna bastıktan sonra 1-2 dakika bekleyin.
2. Ekran karardığında fn basılı tutup f1 tuşlarına basarak bilgisayarı uyku moduna alın sonra bir tuşa basarak uyandırın.
3. Açıldıktan sonra yükseltme dosyasını tekrar indirin.
4. Yönergeleri izleyip önce indirmeyi, sonra da kurulumu başlatın.
5. Windows yüklenirken birkaç defa kendini yeniden başlatır ve bu sırada ekran görüntüsü gelmeyebilir. (Nedenini açıklamıştım) Bilgisayarı kapatmayın.
6. Yükleme tamamlandıktan sonra bilgisayar kendini uyku moduna alır, herhangi bir tuşa basarak uyandırın.
7. Bilgisayar adı, dil gibi ayarları yaparak kurulumu sonlandırın.
8. Windows'u etkinleştirin ve güncellemeleri yükleyin. Zaten sürücüleri kendisi yüklüyor.
Sorun çözülür ise çözüldüğünü belirtin ve teşekkür etmek yerine 'beğen' butonunu kullanın. Çözülmez ise mesaj atın. Yardımcı olmaya çalışırım.