Çözüldü Windows 10 Şifre Ekranı Gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Evet arkadaşlar gerek Windows işletim sistemi ayarlarından ön yükleme seçeneklerini kurcalamamız gerekse BIOS ayarlarını kurcalamamız nedeniyle ön yükleme esnasında yaşanan eksiklikler dolayısıyla bazen bu durumlarla karşılaşırız. Bu yüzden öncelikle BIOS ayarlarımızı Default pozisyona getirelim. Genelde F5 ile standart ayarlara dönülür. Ve genel olarak F10 tuşu ile kaydedilir ve yeniden başlatılır otomatik olarak.
Anakart BIOS menülerimizin sağ tarafında gerekli bilgilendirmeler mevcuttur genel olarak. Bakabilirsiniz.

İşletim sistemi dosyalarına kendiliğinden gelen zararlar neden olmaz genelde bu probleme. Bu daha çok kendi bızıklamamız - kurcalamamız diye tabir ettiğimiz nedenlerden dolayı karşımıza çıkar

Windows 10 işletim sisteminde güvenli mod ile sisteme giriş yapabilmek için işletim sisteminin açılmış, şifre ekranının geçilmiş olması gerekiyor. Shift tuşuna basılı tutarken yeniden başlatmak da çoğu zaman çare olmuyor, fayda sağlamıyor.

İşletim sisteminde meydana gelen bu eksikliği gidermeni tek yolu da bir şekilde işletim sistemi dosyalarına erişmek oluyor. Bunu da mecburen bir "Kurtarma aygıtı" ile yapabiliyoruz.

Kısaca sorun tam olarak bu ; Şifre ekranı gelmiyor Enter tuşuna basıldığı halde.

Microsoft'un kendi resmi sayfasından Windows10 ISO yazılımını indiriyoruz ; Windows 10'u İndirin
Direkt bağlantı linki de burada, tıklarsanız direkt olarak dosya inecektir ; https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
Dosyayı çalıştırdıktan sonra ineceği konumu seçin ve ardından ISO dosya formatında inmesini işaretleyin.

İnen "Windows.iso" dosyasını RUFUS yazılımı ile USB belleğe boot edeceğiz. Bunun için 8GB kapasiteye sahip sorunsuz bir USB belleğe ihtiyacımız var.
Resmi sayfası ; Rufus - Create bootable USB drives the easy way
Portable sürümü direkt bağlantı adresi ; https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.18p.exe

Rufus yazılımını açtık, "Bölüm Düzeni" ve "Sistem Türü" seçeneğini seçmemiz gerekiyor.
Eski tip UEFI desteklemeyen bir anakartınız varsa, BIOS ekran eski tip ise "MBR Bölüm Düzeni" ile başlayan seçeneği seçiyoruz.

Yeni nesil bir anakartınız varsa, UEFI destekli bir anakartınız varsa UEFI için GPT seçebilirsiniz.

Daha sonra kırmızı işaretli butona tıklayıp "Windows.ico" isimli dosyamızı seçiyoruz.
UEFİ için FAT32 dosya sistemi otomatik olarak seçilecektir zaten. MBR için ise NTFS aynı şekilde.

Yükleme bittikten sonra gerek başlat çubuğundan gerek programdan HAZIR yazısı görünecektir. Yeşil çubuk kaybolacaktır, oradan anlayabilirsiniz.

Daha sonra USB belleği bilgisayara takıp bilgisayarı açıyoruz. Açılışta Boot ekranına geçiş için gerekli olan tuş yazacaktır, anakarttan anakarta değişir. ASUS için F8'dir mesela. Aynı şekilde Delete BIOS'a giriştir. Hiç boş yere BIOS üzerinden sıralama yapmakla uğraşmayın, hızlı tuşu kullanarak Boot edilecek aygıtı USB belleğinizi seçin. MBR bölüm düzenince UEFI USB yazmaz, UEFI bölüm düzenlerinde UEFI USB yazar.

Eğer açılışta BIOS veya hızlı boot ekranına geçiş yapamadıysanız sistem açıldıktan sonra, resim gelen ekrandan sağ alt köşeden "Yeniden Başlat" seçeneğine basın. Sistem tekrar açılırken mutlaka basmanız gereken tuşlar görünecektir, bastığınız taktirde de giriş yapacaktır. Boot edilecek aygıtı belirleme fonksiyonu yoksa BIOS üzerinden sıralama yapıp tekrardan yeniden başlatmanız gerekecektir. Bu sıralamayı nasıl yapacağınıza dair bolca kaynak var Technopat Sosyal'de.

USB aygıtı boot olacaktır sorunsuzca yüklendiyse. Kuruluma geçmeden önce "Yükle" tuşuna basmadan önce sol attan "Bilgisayarı Onar" seçeneğine tıklayın.

Karşınıza bu ekran gelecektir. Sorun Gider'e tıklıyoruz.

Gelen bu ekranda ise "Sistem Geri Yükleme" seçeneğini seçiyoruz. Otomatik onarım veya Komut İstemi ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Kesin bir çözüm geri yükleme.

Karşınıza gelen ekrandan "Geri Yükleme Noktalarını Göster" seçeneğine tik koyuyoruz. Gelen tarih veya tarihlerden en yenisini seçiyoruz, çok da geriye gitmenin anlamı yok. Arada kalan süre zarfında yüklediğiniz programlar da görünecektir. Ona göre sorun ortadan kalktıktan sonra tekrar yükleme yapabilirsiniz.
Kişisel dosyalarınızın etkilenmemesi gerekiyor bu geri yükleme işleminden.

Fotoğraf biraz özensiz ancak "Dosyalar Geri Yükleniyor" bilgisi verilince bilgisayarın başından kalkın. Ortalama 15 dakika içerisinde geri yükleme tamamlanacaktır. 2 tarih arasında yüklenen program - farklılıklar miktarınca bu süre uzayabilir. Geri yükleme işlemi esnasında kesinlikle güç kesintisine maruz bırakmayın. Aksi taktirde sorun daha da büyür. Şifre ekranı ile kurtulamazsınız

İşin sonunda "Geri Yükleme Tamamlandı" uyarısı alırsınız. Tamam dediğiniz vakit sistem yeniden başlatılacaktır. Bu sefer ön yükleme sorunsuz olacağı için "Şifre ekranınıza kavuşacaksınız".
Bu konu ile alakalı problem yaşayanlar, belirli bir noktada yardıma ihtiyaç duyanlar ismimi etiketleyerek bu konu üzerinden yardım alabilir.

Son düzenleme:
Güzel bir konu olmuş. Yalnız 'Sistem Geri Yükleme' daha önceden oluşturulmadıysa eğer nasıl yapılacak öneriniz var mıdır?
Kişisel dosyalarımızı da korumak adına oluşturulan büyük çaplı geri yükleme noktalarının aksine, ayarları kurcalamadığımız taktirde işletim sisteminin de OTOMATİK olarak oluşturduğu, yakın tarihlere ait güncelleme noktası mutlaka bulunur. Bu noktalar birincil disk için olan, işletim sisteminin kurulu olduğu disktir genelde. İstenirse ayarlanabilir yinede.

Bir kontrol et istersen, sende de otomatik geri yükleme noktası çıkacaktır.
04.02.2018 tarihinde geri yükleme noktası oluşturmadım mesela ben.

Kontrol ederim sorun değil de yakın zamanda birinin bilgisayarında 'Sistem Geri Yükleme' tıklayınca otomatik de olsa geri yükleme noktası oluşturulmamıştı. O yüzden merak ettim.

Başlangıç onarma seçeneği de kullanılabilir. Resimlerde görünüyor olması gerek.
Geri yükleme noktası birinci seçeneğimiz.

Otomatik onarım - Başlangıç onarım seçenekleri yani.

120/128GB SSD kullanan kişilerde genelde geri yükleme noktasının otomatik oluşturulması kapalı oluyor. Bu nedenle başka çözümlere ihtiyaçları olacaktır. Başlangıç onarma olayına hiç girmeyelim o zaten bilgisayarın açılması ile ilgili sorunları çözüyor. Bu sournları çözülebilmek için masaüstüne gelmek gerekiyor ki sistem bunu engelliyor. Bu soruna benim önerim komut satırı ile bir kullanıcı hesabı oluşturmak olurdu. Teorik olarak sistem onu da tanımak isteyecek ve kendini yenileyecektir. Bu sayede hesapların ikisi de kullanabilir olacak.

Bu soruna sebep olan şey aslında işletim sistemi içerisinde bulunan hizmetlerdir, servislerdir. Bir nevi işletim sistemi fonksiyonları, parçacıkları. Gerek "msconfig" komutu verip oradaki ön yükleme seçenekleri kaldırıldığında, gerekse sisteme buluşan herhangi bir zararlı yazılım vasıtasıyla bu problemleri yaşayabiliyoruz.

Başlangıç onarma - Otomatik onarma seçeneği sandığınızın aksine bu kadar işlevsiz bir fonksiyon değil.
Bu bahsettiğim servisler olmadan zaten sorunsuz bir başlangıç gerçekleştirilemez. Başlangıcı sağlayan şey zaten servislerdir. Dolayısıyla başlangıç onarma seçeneği işe yarayabilir kesinlikle. Başlangıç ve hizmetler direkt olarak birbiri ile bağlantılı şeyler.

MSDOS ekranına "services.msc" komutu verdiğimizde karşımıza "Microsoft Passport" isimli bir yerel hizmet gelir. Sanıyorum ki burada yer alan Passport hizmetinin devre dışı kalması bu probleme yol açıyor. Zaten bu problemi yaşayan kişiler şifre ekranını geçse bile beraberinde farklı hizmetlerin farklı servislerin de kullanılamaz halde olduğu görecektir. En basitinden kablolu veya kablosuz ağ teknolojilerini kullanamaması gibi. Bu hizmetler tak çıkar USB aygıtların çalışmasını bile engelleyebilir en basit örnekle.

CMD tarafında kesin çözüm sağlayacak kodlara da bir göz atıyorum. Test amaçlı bilgisayarı tekrar bozacağım gerekirse

Yalnız şunu belirteyim; geçenlerde baktığım bilgisayar ekranında sürekli 'Onarımlar Deneniyor' yazısı çıkıp takılı kalmıştı. Uzun süre ayarlara girip birçok yol denemeye çalıştım maalesef bu yöntemlerle çözemedim. Daha doğrusu 'Sistem Geri Yükleme' yapmak istedim seçeneklerde geri yükleme noktası oluşmadığı için bu seçenek gitti. Başlangıç Onarma'dan denedim ordan da sonuca ulaşamadım.
Dediğiniz gibi bazı dosyalar kullanıcı hatalı olarak bilmeden bozulmuştu. Ben de mevcut yöntemleri denedim olmadı. Tabi o an elimde USB'ye kuracağım Windows 10 dosyası olmadığı için USB'den başlatıp onarma işlemi yapmamıştım. Tahminimce o şekilde çözüm olacaktı ama dediğim gibi imkanım yoktu o an bırakmıştım o şekilde. Tabi bu durumla karşılaşıp çözüm bulduysanız yazabilirsiniz.

Selamlar, bahsettiğiniz sorun laptopumda mevcut maalesef ve “oluşturulmuş hiçbir geri yükleme noktası yok” uyarısı aldım o yüzden geri yükleme yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…