Windows 10 şifre kabul etmiyor

Skolp

Hectopat
Yer
İstanbul
RAM
3600MHz kingston fury beast 2x8 gb
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000
Ekran kartı
GTX 1660 ti
Anakart
B550 Plus Wıfı 2
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Öncelikle iyi geceler herkese, bu aralar sıklıkla karşılaştığım bir sorun var. Bilgisayarı normal bir şekilde açıyorum ve açıldığı zaman parola istiyor. Ben de tam parolayı yazınca bir anda bütün parolayı seçiyor, yani CTRL+a yapıyor(hiçbir tuşa basmıyorum) ve şifreyi doğru girmeme rağmen kabul etmiyor. Silip tekrar giriyorum yok hiçbir şekilde olmuyor. Bilgisayarı kapatıp açmak istediğimde sağ altta bulunan güç seçeneklerinde “şu anda hiçbir güç seçeneği kullanılabilir durumda değil” diyor. Birkaç saniye bekledikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Bu sefer denediğimde şifreyi kabul ediyor ama masaüstüne girişte biraz daha uzun bekliyorum. Temiz kurulum yapmadan düzeltmemin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi geceler herkese, bu aralar sıklıkla karşılaştığım bir sorun var. Bilgisayarı normal bir şekilde açıyorum ve açıldığı zaman parola istiyor. Ben de tam parolayı yazınca bir anda bütün parolayı seçiyor, yani CTRL+a yapıyor(hiçbir tuşa basmıyorum) ve şifreyi doğru girmeme rağmen kabul etmiyor. Silip tekrar giriyorum yok hiçbir şekilde olmuyor. Bilgisayarı kapatıp açmak istediğimde sağ altta bulunan güç seçeneklerinde “şu anda hiçbir güç seçeneği kullanılabilir durumda değil” diyor. Birkaç saniye bekledikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor. Bu sefer denediğimde şifreyi kabul ediyor ama masaüstüne girişte biraz daha uzun bekliyorum. Temiz kurulum yapmadan düzeltmemin bir yolu var mı?
Anakart TPM ile ilgili oynadınız mı?

Anakart TPM ile ilgili oynadınız mı?

Yok hocam daha TPM'in ne olduğunu bilmiyorum, oynamamın imkanı yok.

Sorun karmaşık gibi duruyor. Sorun çıkmadan önce neleri değiştirdiğinizi bilseniz sorunu çözerdiniz. Anlamıyorum derseniz temiz bir format her zaman çare olarak bekliyor.

Hocam sadece çeşitli driverlar kurdum, hiçbir ayar değiştirmedim ve silmedim Windows'la alakalı, normalde BIOS ayarlarını değiştirirdim onu da yapmadım(XMP ayarı hariç). Pek anlamadım şahsen, araştırdığım zaman kimse neredeyse benim gibi bir hatayla karşılaşmamış, Windows güncellemelerini düzenli ve aktif yapmama rağmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı