Windows 10 simgelerin üzerindeki küçük ikonları kaldırma

saint3455

Decapat
.Windows 10 İkonlar üzerindeki (Kısayol/Yönetici izni) küçük ikonları (Program kullanmadan sadece komutlarla) kaldırma.
*HIK
=Her ihtimale karşı anlamındadır.
Önce İkonlar üzerindeki Yönetici Kalkanı olandan başlayalım.Ve *HIK ikonun orjinali ile değil kısayolu ile çalışın.(*HIK)

ÖRNEK RESİM
Bu örnek resmin sağındaki gibi, kalkan ikonunu kaldırmak istediğiniz uygulamaya, Sağ Tık / Özellikler / Simge Değiştir'e tıklayın simgenin yolunu komple kopyalayın ve not defterine yapıştırın.(*HIK) kaydedip kapatın.
Sonra BURAYA DİKKAT özelliklerin Hedef Yolunun en başına;
cmd /c start "" Komutunu dikkatlice yazın.
Bakın cmd(boşluk)/c(boşluk)start(boşluk)""(2 tane "" sonra boşluk) (her komut arası boşluk bıraktığınızdan emin olunuz) Dilerseniz //// cmd /c start "" /////direkt kopyalayıp yapıştırın.

Bir ihtimal kısayol ikonunuz bozulursa eğer; not defterinden ikonun yolunun komutunu, simge değiştirdeki yoluna, geri yapıştırınız. Bu kadar. Çok kötü bozulursa kısayolu silip orijinal uygulamadan yeni kısayol alabilirsiniz.

Gelelim hemen hemen her uygulamada olan Kısayol ikonuna (Örnek resim soldaki ikon).Benim gibi bu görüntüden rahatsız oluyor ve böyle basit şeyler için 3. parti ne olduğu belli olmayan programları PC'nize kurmayı sevmiyorsanız.
En güzel yolu işte bu.
Windows+R/Regedit/Tamam
Açılan programda; Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer yoluna gidiyoruz.(Baş harflere basarak direkt harfe atlayabilirsiniz.) Explorer'a sağ tık/Yeni Anahtar/'ın adına Shell Icons yazıyoruz. Shell Icons dosyalı seçili iken(mavi) sağ taraftaki bölüme Herhangi bir yere Sağ Tık/ Yeni Dize Değeri/Adını 29 yapıyoruz.Sonra 29 'a Sağ Tık/Değiştir/gelen ekranda alt boş kısıma %windir%\System32\shell32.dll,-50 yazıyoruz.
Tamam deyip kapatıyoruz. PC yeniden başladığında artık hiçbir yerde Kısayol ikonu görünmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba ben yeni format attım.. windows 10 D harddiskte programlar var hepsinin üstünde mavi kalkan ikonu var .. bu işlemi yapınca tümünde kalkıcakmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…