Dün brick telefona flashlama işlemi gerçekleştirmek üzere Qualcomm product Support tool sürücüsünü indirdim ve bilgisayara kurdum fakat sürücü imzasızdı. Sorun olmaz dedim, göze aldım ve kurdum. Bilgisayarı yeniden başlatınca sağ altta imzasız sürücü kurmamdan kaynaklı "sınama modu" yazısı belirdi.
Aslında böyle bir şey bekliyordum ama sürücüyü kaldırdıktan sonra yazı silinmedi. Acaba dosya veya ek sürücü vs. mi kaldı da yazı duyuyor, yoksa indirdikten sonra tekrar elle kapatana kadar kalan bir yazı mı bu?
Selam. Bilgisayarımın sağ altında böyle yazıyor. Anlamı nedir?
www.technopat.net
CMD üzerinden kapatılıyor ama kapatıldıktan sonra güvenlik açısından bir açık olacağından korkuyorum. Yazıyı kaldırdıktan sonra, herhangi bir açık oluşur mu veya bir daha imzasız sürücü kurunca yazı tekrar çıkar mı?
Açık falan olmaz, normalde sınama modu kapalıyken zaten imzasız sürücü kurulmuyordu diye biliyordum fakat siz kurabilmişsiniz. İmzasız sürücü ile tekrardan işiniz olursa yazı tekrardan çıkabilir.
Açık falan olmaz, normalde sınama modu kapalıyken zaten imzasız sürücü kurulmuyordu diye biliyordum fakat siz kurabilmişsiniz. İmzasız sürücü ile tekrardan işiniz olursa yazı tekrardan çıkabilir.
O bana da oldu. Microsoft firmasının imzalamadığı sürücüleri de kurabilirsiniz o açık iken.
Güvenlik açısından bir sorun olmuyor. Benim telefon ile işim vardı ve ben de o modu açmıştım.
Yazı gitmemişti ve CMD ile kaldırmıştım. Herhangi bir güvenlik açığı olmuyor.
Ben imzasız sürücü kurduğu için uyarı tarzı bir şey sanmıştım. Kapattıktan sonra, bir daha imzasız sürücü kurulursa da haberim olmazsa diye endişelenmiştim. Cevaplarınız için teşekkür ederim.