Windows 10 sistem kapatılamıyor

Rosenkavalier

Hectopat
Makaleler
3
Dostlar, dün ve bugün bir Windows 10 kullanıcısı olarak garip bir sorun ile karşılaştım. Başlıkta da dediğim gibi sorunları tasvir etmek biraz zor. Ancak birkaç ekran görüntüsü vererek anlatmaya çalışayım;

Bu görselde sol alttaki Aç/Kapa butonuna basıp PC'yi kapatmaya çalışıyorum ancak inatla basmama rağmen (ki bastığımı algılıyor, sorun mouse'da değil) sürekli olarak Başlat menüsünün üstündeki ''Üretkenlik'' kısmını seçiyor. Ve hiçbir şey olmuyor. Sadece basıyorum. Ne üretkenlik açılıyor, ne PC kapanıyor.

Bu sorunu sadece burada değil PC'nin içerisindeki çeşitli yazılımlarda da yaşıyorum. Dolby yazılımından örnek vereyim;

Burada ise yazılım ilk açıldığı zaman ''Kişiselleştir'' sekmesi dahilinde açılıyor. Ben Oyun moduna almak için tıklıyorum fakat sanki klavye üstündeki sağ ok tuşu basılı kalmışcasına ben tıkladıkça o hala saniyeler içinde tekrardan ''Kişiselleştir'' sekmesine dönüyor, görselde de görebileceğiniz üzere.

Sizce bu sorunun kökeni nedir? Ve nasıl çözebilirim.

Not ::: sfc/scannow komutunu denedim. Ayrıca sorun PC'yi bir şekilde kapatınca bir süreliğine baş göstermiyor, fakat bir süre sonra tekrardan olmaya başlıyor.

Yazılımsal bir sorun gibi duruyor. SFC Scannow komutunu yaptıysanız bir format atın.

Hocam masaüstündeyken alt+F4+enter deneyebilir misiniz? Belki olur.

Yazılımsal bir sorun gibi duruyor. SFC Scannow komutunu yaptıysanız bir format atın.
Format benim için her zaman en son çare olmuştur dostum, belki daha kolay bir çözüm yolu vardır diye bir şeyler deneyeyim, hiç olmadı format atarım.

Hocam masaüstündeyken alt+F4+enter deneyebilir misiniz? Belki olur.
Hocam sizin dediğiniz metot sanırım dolayı yoldan PC'yi kapatmaya yarıyor. Ancak benim sorunum sadece PC'yi kapatmakla alakalı değil, daha genel bir sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…