Merhabalar, bir yıl kadar önce topladığım sistem ilk kullandığım andan beri geç açılıyor. Görev yöneticisinde son BIOS zamanı 14.7 saniye olarak gözüküyor ancak Windows açılma kısmına gelene kadar uzun süre bekletiyor. En çok bekleten kısım ise Asus yazısı altında bir çark dönüyor daha sonra hoşgeldiniz yazısı çıkıyor. Anakart modelim Asus Prime B350M-K. Hizmetlerden Microsoft hizmetleri ve Nvidia hizmetleri dışında hepsi kapalı. Başlangıçta geç açılmaya etki edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sorun Asus yazısında uzun süre bekletmesi (BIOS'dan sonra çıkıyor).
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
SSD Asus yazısının hızlı geçmesini sağlar mı ki ?
Benim bildiğim Windowsun hızlı açılmasını sağlar. Mesela Hoşgeldiniz ekranında önceden 20 saniye bekliyorsanız SSD' den sonra 5 saniye olur.
@Deadpool1533 İlk önce gelen Asus yazısının hızlı geçmesi için BIOS'tan ''Fast Boot'' ayarını aktifleştirmeniz gerekiyor. SSD, ikinci olarak gelen ve altında Windows yüklenme logosunun olduğu Asus yazan ekranın hızlı geçmesini ve sistemin hemen masaüstüne gelmesini sağlar.
@Deadpool1533 İlk önce gelen Asus yazısının hızlı geçmesi için BIOS'tan ''Fast Boot'' ayarını aktifleştirmeniz gerekiyor. SSD, ikinci olarak gelen ve altında Windows yüklenme logosunun olduğu Asus yazan ekranın hızlı geçmesini ve sistemin hemen masaüstüne gelmesini sağlar.
Benim böyle bir sorunum yok. Öğrendiğim iyi oldu. Benim Pc açılış zamanı 20-25 saniye arası. Normal gibi 5400RPM' e göre, Arkadaşın Bios' tan bir iki ayar yapması gerekebilir.
BIOS için F2 ve DEL tuşuna bas dedikten sonra anakart logosu çıkıp bir çark dönüyor. O çarkın dönmesi bittikten ortalama 5-10 saniye sonra açılmış oluyor. Fast boot ayarı da açık.
BIOS için F2 ve DEL tuşuna bas dedikten sonra anakart logosu çıkıp bir çark dönüyor. O çarkın dönmesi bittikten ortalama 5-10 saniye sonra açılmış oluyor. Fast boot ayarı da açık.