Windows 10 son sürüm neden yavaş çalışıyor?

serdar24

Picopat
Daha fazla  
Yaklaşık 15 gün önce Windows 10 sürüm 19042'ye geçtim ve 15 günden beri bilgisayar Windows arayüzünde gezerken aşırı hantal dosyalarım içinde gezerken klasör açıp kapama ve masaüstünden Google Chrome'i açmaya çalıştığımda ki özellikle ilk açılışta felaket kasıyor. Daha önceki sürüm tam hatırlamıyorum ama 1908 vardı sanırım o zaman böyle sıkıntılar yoktu. Bu konu hakkında fikri bildiği bir şey olan var mı bana daha stabil çalışacak bir sürüm önere bilecek var mı?

Ben HDD ile kullanıyorum sadece 5 program yüklü. LoL, Valorant, GeForce NOW, lightcord, Google. Gayet hızlı çalışıyor bende.

Sorunu çözdüm sürüm 1909'a geçtim şu an çok stabil çalışıyor nedenini anlamış değilim ama sıkıntı kalmadı.
HDD'nin kapasitesi dolmuş olabilir mi?
toplamda 3 HDD var 500 GB olanda sadece sistem yüklü diğer 2 tane HDD 1'er TB ve yarıya kadar dolular.
Hard disk sentiel ile HDD'nin sağlığına ve bad sector var mı yok mu bakar mısınız?
Baktım bad sector yok gayet stabiller.
Kasmalar RAM'den kaynaklı olabilir.

Sanmıyorum çünkü RAM hiç sonuna kadar kullanılmıyor 12 GB var ve oyunlarda en fazla 8-9 GB kullanıyor.
Güncelleme ile sürüm yükseldiğinde sorun yaşayanlar oluyor. Uzun zamandır format atmadıysan formatı bir düşün.

Güncelleme ile yükseltmedim ISO kalıbından UEFI olarak Boot edip yüklemiştim sistemi ama şu an sorun kalmadı zaten sanırım son Windows 10 sürümü ile ilgili bir problemi vardı benim sistemin. Çoğu insanda stabil olmasına rağmen benim sistemimin derdi ne onu da anlamış değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı