Windows 10 sona erdiğinde kullanmaya devam edilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 1600
RX 570
8GB RAM 2400
ASUS EX-A320M
Meslek
Öğrenci
Windows 10 sene sonunda sona erecek bugün 11e geçtim ve hiç memnun kalmadım geri döndüm. Şimdi Windows 10 kapandığında kullanmaya devam edersek güncelleme ve güvenlik harici bir sıkıntı olur mu? FPS kaybı drop yemeler driver gibi sorunlar?

Win 8, Windows 7 vs gibi devam edillir ancak belli bir süre sonra kullandığınız önemli programların desteği kesilir. Misal Win8 ve 7 de Steam'in artık desteği yok, Chrome güncelleme almıyor. Steam platformu dışında da sürekli güncelleme alan oyunlar eski Windows'larda çalışmıyor. LoL, Valorant gibi. Microsoft Windows 10'dan desteği kestikten sonra herhalde en fazla 1 sene düzgün kullanılabilir.

Olacağını sanmıyorum, Windows 11 gibi berbat bir işletim sistemine geçmektense güvenlik açığı bırakır veya sürücü eksikliği yaşarım daha iyi.

Abi neresi berbat ya neden bu kadar kötüleniyor normal bir işletim sistemi o sıkıcı Windows 10'dan sonra kaymak gibi geldi Windows 11.

Sonu Windows 7 ve Windows 8.1 gibi olacak internet tarayıcıları başta yazılım desteğini kesecek zaten bir işletim sisteminde internette rahat rahat gezinemedikten sonra kullanmanında amacı kalmıyor. Ardından büyük firmalar sürücü desteğini kesecektir yeni çıkardığı ürünleri Windows 10 destekli sürücü sürümlerini sunmayacaktır. En önemlisi de WinRAR'dan tut Steam gibi bilgisayarda olmazsa olmaz uygulamalar artık yeni sürüm desteği vermediğinde tamamen desteği kesilmiş olacaktır. İsteseler de istemeseler de elbet bir gün sonu Windows 7 ve Windows 8.1 gibi olacak. Çok sevdiğim Windows 7 sürümünden sonra en stabil çalışan sürü müydü fakat hem Windows 11'e hem de Windows 10'a destek sağlamak Microsoft içinde zor olsa ki Windows 10'u bu kadar erken bırakıyorlar.

Abi neresi berbat ya neden bu kadar kötüleniyor normal bir işletim sistemi o sıkıcı Windows 10'dan sonra kaymak gibi geldi Windows 11.
Mevzu sıkıcılık değil. Sıradan bir kullanıcıysanız konu sizin için işletim sisteminin tasarımından ibarettir ancak bizim gibi teknoloji ve bilgisayar meraklıları için Windows 11'in dezavantajları, avantajlarından çok daha ağır basıyor.

Katılıyorum Windows 11 oyunlarda hala FPS sınırı yapıyor ama 10 yapmıyor 10'dan devam.

Evet bugün kullandım durduk yere oyunlardan masaustune atmaya başladı.

Eskiden de Windows 7 iyi Windows 10 çöp diyordu bu tayfa. Her zaman yeni olandan nefret ediyorlar.

Alakası yok Windows 7 ile 10'un arasında 8.1 var 10 çıktığı gibi herkes ben dahil 10a geçmiştik 8.1i kullanmadık sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı