Windows 10 SSD Ayarları ve HDD ekleme

Dangerous

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 10 1607 kullanıyorum.

Yaklaşık 1.5 ay önce SSD aldım. Bir kaç sorum olucak.
-----------------------------------------

Windows 10 için ayrıyetten SSD için yapmam gereken ayar var mı? (Disk birleştirme, dizin oluşturma, sanal bellek kapalı, trim aktif)

Çıkardığım HDD'yi CD-RW yerine taktığımda bilgisayarım için artıları eksileri neler olur? (Batarya, performans, ses)

İkinci olarak Samsung Evo 750 250GB'nin 75 TB ömrü varmış. Bu değere ulaştığımda sadece performans mı kaybederim?
(Samsung'un sitesinde 75TB ya da 3 yıl hangisi önce olursa gibi bir ibare okudum kafam karıştı.)

Samsung Magician yazılımından Rapid Mode aktif ettim.
Değerler katlandı fakat, bunun zararı olur mu ileriye dönük kapatmalı mıyım?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

İlk iki soruna cevap vereyim:
1-) Özel bir ayar yapmana gerek yok normalde Windows kurarken ne yapıyorsan aynısını yapacaksın.
2-) HDD bölmesi kasaların büyük çoğunluğunda soğutmalıdır. Bu yüzden HDD'nde biraz ısınma durumu yaşayabilirsin ama ses bakımından pek bir şey duyacağını zannetmiyorum. Sadece diski kullanırken bir dönme sesi duyarsın o kadar. Diğer iki soruna bir cevabım yok :)

İlk iki soruna cevap vereyim:
1-) Özel bir ayar yapmana gerek yok normalde Windows kurarken ne yapıyorsan aynısını yapacaksın.
2-) HDD bölmesi kasaların büyük çoğunluğunda soğutmalıdır. Bu yüzden HDD'nde biraz ısınma durumu yaşayabilirsin ama ses bakımından pek bir şey duyacağını zannetmiyorum. Sadece diski kullanırken bir dönme sesi duyarsın o kadar. Diğer iki soruna bir cevabım yok :)
Cevap için öncelikle teşekkürler.

Notebook kullanıcısıyım.
HDD'yi CDRW yerine taktığımda normal yerine göre daha fazlamı sıcaklık olur demek istediniz?

Birde bu dönüştürücü parça hdd nin performansını azaltır mı?

Notebooksa sıkıntı yok. Bir problem olmaz ben masaüstü sandığım için öyle dedim. Performans konusunda birşey diyemem çünkü hiç kullanmadım bilemiyorum o yüzden ama fazla bir kayıp olacağını zannetmiyorum.

Adsız.jpg

Testler bu şekilde bir sorun yok ses, performans bakımından.

Ama Rapid mode'nin zararı varmı bunu bilen varsa cevabını merak ediyorum.

Şuan HDD'nin içine dosya aktarıp masaüstüne aldım fakat kopyalama işlemi yaptı.
Taşıma olarak yapmadı bu işlemi bu bir sorun mu? Yoksa ikisi farklı disk olduğu için mi böyle oluyor?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı