Windows 10 SSD diski HDD olarak görüyor

Sürücüyü kurulumu başarılı bir şekilde gerçekleşti ise aşağıda bıraktığım ekran görüntüsünde bulunan aygıtların tanımlanması yeterli olacaktır:

Eki Görüntüle 652680

Evet bunlar var.

Sanmıyorum, kurulmuştur ve bir şeyleri güncellemiştir ama attığınıza etki etmemiştir.

Anladım. Ya bir de hangi sürücüye bakarsam bakayım hepsinin yılı 2006 olarak gözüküyor. Ama ben güncellemiştim zaten daha dün format attım. İşlemci için de sürücü var mı? O da aynı şekilde 2006 yılına ait sürücü gösteriyor.
 
Kontrolcü bazında sürücü kurulumu yapmak istersen üreticinin sitesinden sürücüyü indirmen gerek. AMD'nin sitesinden değil.

O şekilde de yaptım. SSD için indiriyorum sürücüsünü, yazılım zaten güncel diyor. Ama aygıt yöneticisinde de 2006 gözüküyor sürücü yılı.
 
O şekilde de yaptım. SSD için indiriyorum sürücüsünü, yazılım zaten güncel diyor. Ama aygıt yöneticisinde de 2006 gözüküyor sürücü yılı.
Microsoft'un global olarak yayınladığı genel bir sürücü o. Kullanmanızda sakınca yok. Bazı üreticiler yayınlıyor SATA sürücülerini, internetten kendiniz de bulabilirsiniz. Örneğin eski anakartım olan Asus M5A99X Evo R2.0 modeli için Asus sürücü yayınlamıştı, Asmedia 106x Sata Controller adı altında. Kurulum yaptığımda değişen tek şey aygıt yöneticisinde adı oluyordu. Sizde kendi kontrolcünüzü öğrendikten sonra ufak bir araştırmayla kontrolcü bazında sürücünüzü kurabilirsiniz.
Fark olurmu? Ben kurduğumda olmamıştı açıkçası ama sizde olabilir.

Chipset yani IO sürücünüzü başarılı bir şekilde kurmuşsunuz zaten. Yeterli olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı