Çözüldü Windows 10 SSD için disk eniyileme kapatılmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bazı yerlerde kapatılmalı denmiş bazı yerlerde ise SSD'lere birleştirme yerine TRIM uygulandığı için kapatılmamalı denmiş. Windows 10 SSD için disk eniyileme kapatılmalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapatılmalı SSD için disk birleştirme sağlıklı değil.
Kapatılmamalı asıl. Windows 10 artık SSD'leri tanıyıp birleştirme yerine TRIM uyguluyor. Eğer kapatılırsa TRIM'de kapatılmış oluyor. Windows 7 veya 8.1 kullananlar kapatabilir ama Windows 10 kullanıcıları kapatmamalı.

İki farklı cevap? Hangisi doğru?
Benim dediğim doğru hocam. Windows 10 SSD'ler için optimize edilmiş bir işletim sistemi. Defrag kısmında SSD'yi tanıyıp birleştirme yerine TRIM uyguluyor. Haftada bir TRIM işlemini uyguluyor Windows 10. Onu kapatmak TRIM'i kapatmak oluyor.

Benim dediğim doğru hocam. Windows 10 SSD'ler için optimize edilmiş bir işletim sistemi. Defrag kısmında SSD'yi tanıyıp birleştirme yerine TRIM uyguluyor. Haftada bir TRIM işlemini uyguluyor Windows 10. Onu kapatmak TRIM'i kapatmak oluyor.
Kaynak paylaşma şansınız var mı?

Kaynak paylaşma şansınız var mı?
Buyurun hocam. Windows 10 19H2 ile birlikte artık TRIM işlemi uygulanmaya başladı SSD'lere birleştirme yerine. Hatta @SypeR hocam çok güzel açıklamış;
1613064507957.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı