Windows 10 SSD yüklemesinden sonra hatalar

Metin Menteş

Centipat
Herkese merhaba arkadaşlar. Ben Lenovo Z50 80EC kullanıcısıyım. İşletim sistemim AMD A10-7300 Rodeon R6.

Herkesin bildiği üzere HDD artık neredeyse tarih oldu. ben de ne zamandır bir SSD almayı düşünüyordum. Technopat kanalında gördüğüm Samsung SSD 860 Evo 500GB çok hoşuma gitmişti ve hemen siparişini verdim.

Hızlı bir kargoyla 2 günde elime ulaştı. Tabii ki öncelikle mevcut sistemimi SSD'ye Samsung migration ile kopyaladım. Daha sonra SSD'ye temiz bir kurulum çekmek için bir Windows 10 format USB belleği oluşturdum ISO dosyası halinde.

Oluşturduğum USB ile temiz bir kurulum çektim. Her şey çok güzel ve başarılı olmuştu. SSD'nin hızına hayran kalmamak elde değil. Önceleri 66 saniyede açılan sistem 10 saniyede açılmıştı. Bu beni gerçekten heyecanlandırdı.

Her neyse konumuza dönelim. Bilgisayar açılınca güncellemeri kontrol ettirdim ve tüm Windows 10 güncellemelerini indirttim. Sonrasında güncelleştirme devamı açısından yeniden başlatma gerekliydi, ben de bunu yaptım. Fakat yeniden başlatırken güncellemeleri yüklemedi. Zaten şaşırmıştım güncelleştir ve yeniden başlat seçeneği yoktu.

Bilgisayar açılınca sağdaki bildirim panelinde güncellemeleri etkinleştirmek için yeniden başlama gerekli yazısı geldi. ben de bunun üzerine tekrar denedim ve tekrar fakat hep aynı sonuç. Ne yapacağımı bilemedim ve forumlarda da bununla ilgili bir şey bulamadım.

Sadece bununla sınırlı kalsa yine iyi DVD sürücüsünü bilgisayarım bölümünde bulamadım. Hemen aygıt yöneticisine gittim. Orada DVD ve sürücüler sekmesinin olmadığını görünce aklıma Boot'dan bakmak geldi. Oradan bakınca takılı olduğunu ve çalıştığını gördüm. Yani DVD'yi okuyordu.

Bir sürü yöntem okudum aygıt yöneticisinden geri getirmek için fakat sorunlarda ya aygıt yöneticisinde ki eski sürücü kaldırılıyor veya hata ayıklama yöntemi ile geri getiriliyordu. Ama ben de aygıt yöneticisinde DVD görünmüyordu bile. Model numarasında Boot'dan bakıp indirmek istedim fakat internette bulumadım. Şimdi saf saf Windows 10 un yazık ettiği SSD mi izliyorum.

Bu arada temiz kurulum önerecek arkadaşlar için şimdiden söylüyorum 3 temiz kurulum yaptım SSD'yi ilk günden daha fazla öldürmek istemiyorum. Her birinde sonuç aynıydı. Bu konularda gerçekten bilgili deneyimli sorunun çözüm kaynağını bilenler lütfen yardım etsinler.

Şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut sistemi SSD'ye kopyaladıktan sonra üzerine tekrar temiz kurulum yapılma kısmını tam anlayamadım ancak güncellemeden önce sorun yaşanmadı ise güncelleştirmeleri kaldırıp tekrar deneyip, - sorun yoksa eğer - güncelleştirmeyi tekrar yapmayı deneyebilirsiniz. Temiz kurulumu windows'un son versiyonu "1903" isosu ile yapmayı da deneyebilirsiniz.

Şahsi görüşüm ise windows güncelleştirmesi yapılmaması yönünde. :)

FWEPLK7.jpg

En güncel Windows sürümü ile temiz kurulum yapın.
Reis 3 defa temiz kurulum yaptım usb ile. Ama yinede farketmedi sonuç. Bu günde ekran kartı hatası verdi. Ekran önce sarardı sonra bembeyaz oldu sonra mor oldu filan. Laptopu mecbur tuştan kapattım. Daha sonra geri açtım aynı hatayı verince beni bios menüsüne attı. Tüm güncellemeleri kaldırdım. Yinede DVD okuyucu gelmedi. Bir arkadaşım 2 saat kadar önce driver booster 6 uygulamasını önerdi. onu indirdim. eksik driver'ları buldu ve hepsini indirdi. Sanırım en sağlıklı çözüm kurulum yaptıktan sonra bios menüsünden güncellemeleri kaldırmak. Windows kendisini güncelledikçe hataları düzeltmek yerine daha fazla hata veren bir sistem. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Mevcut sistemi SSD'ye kopyaladıktan sonra üzerine tekrar temiz kurulum yapılma kısmını tam anlayamadım ancak güncellemeden önce sorun yaşanmadı ise güncelleştirmeleri kaldırıp tekrar deneyip, - sorun yoksa eğer - güncelleştirmeyi tekrar yapmayı deneyebilirsiniz. Temiz kurulumu windows'un son versiyonu "1903" isosu ile yapmayı da deneyebilirsiniz.

Şahsi görüşüm ise windows güncelleştirmesi yapılmaması yönünde. :)

FWEPLK7.jpg
SSD ye kopyaladığım sistem yaklaşık olarak 300 GB filandı. En başta ssd ye usb den direk format çekmeyi beceremedim. Bende mevcut sistemi kopyalayıp onun üzerinden format gerçekleştirdim :D
Haklısın artık güncellemeler iyiden iyiye baş ağrotmaya başladı. Teşekkürler bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı