Windows 10 sürüm 1703 oyunlarda kasma problemi

frkan38

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi Windows 10'un 1703 sürüme güncelleme yaptıktan sonra öncesinde hiçbir sorunla karşılaşmadığım oyunlarda ani takılmalar yaşamaya başladım. Bilgisayarım Monster T5 V9.1.1. Ekran kartım GTX 1070 ve PES 2017'de bile ani takılmalar fark ediyorum. MSI Afterburner kullanarak CPU kullanımının önceki sürüme göre arttığını ve ekran kartı kullanımının azaldığını fark ettim.

Yaptığım çözümler;
  • DDU ile en güncel ekran kartı sürümünü temiz bir şekilde kurmak
  • Oyun modunu kapatmak
  • Oyun DVR özelliğini kapatmak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çözüm bulamazsam Windows 8.1 sürümüne geri dönmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende de i5 7400 gtx 1060 6gb var 9 haziranda toplandı windows sürümüm win 10 1703 creator işte ve gta 5 de veya başka ağır oyunda anlık kasmalar oluyor mesela recep abi i5 6400 gtx 1060 videosunda cpu kullanımı düşük gpu fazla bende tam tersi cpu fazla gpu az kullanıyo buda anlık kasma oluyor videoda recep abi 1607 sürüm kullanıyor bende 1607 ye format atıcam güncellemeleri kapatıcam ayarlardan düzelirse sana haber ederim

windows 8.1 kurmaya karar verdim düzelirse yazarım sana kurucam az sonra

Hocam temiz Windows 10 kurulumu yapın sonrasında masaüstüne ulaşmadan internet bağlantısını kesin, en son olaraksa güncelleştirmeleri kapatın.

Böyle yaptığınız takdirde sistem ilk kurduğunuz gibi stabil kalacak ve sistemin kurulu olduğu disk zamanla kendi kendine şişmeyecektir. (Windows haricinde şişebilir tabi kurduğunuz uygulamalara bağlı olarak)

windows 8.1 e geçtim ve drop olayı çözüldü ama cpu kullanımı yinede recep baltaş abinin i5 6400 1060 videosuna göre daha fazla halbuki bende i5 7400 1060 var olayı anlıyamadım yardımcı olursanız sevinirim

nerden indirebilirim windows 10 ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…