Windows 10 Sürüm 1803 disk temizliği

viserion

Hectopat
Microsoft, Windows 10 sürüm 1803'ü dalga dalga yayınlamaya başladı. Sürüm 1803'ü yükledikten sonra bilgisayarınızda bir 'disk temizleme' yapmanızı öneriyorum. 1 hafta önce 1709'a temiz kurulum yapmıştım, bugün disk taraması yaptığımda 1803'e geçiş yaptığım için 30,2 GB'lık çöp dosya buldu sistem. Büyük bir ihtimalle 1803'e geçen her bilgisayarda aşağı yukarı aynı durum gerçekleşecek. Çözüm için;
"Ayarlar > Sistem > Depolama > Bu Bilgisayar (C : )" adımlarını izleyin. Bulunduğunuz ekranda tarama otomatik olarak yapılacak ve "Geçici Dosyalar (xxx MB/GB)" yazılı bir kısım olacak. Tarama bitince Geçici Dosyalar yazısının üstüne tıklayın, tekrar tarama yapacak ve size ne kadarlık bir çöp dosya olduğunu bildirecek. Dilerseniz çöp dosyaları silebilirsiniz.

Tarama her zaman yapılmayabilir. Görseldeki "Sistem dosyalarını temizle" seçeneği ile manuel tarama sonrası temizlik yapmanız gerekiyor.

Bende de 32 GB'lik bir şişme olmuş. Bunun da sebebi "öncelik Windows yüklemesi" sekmesinin yedek alması. Temizlik yapınca sorun kalkıyor.

Temiz kurulum yapınca 27 GB (Windows 10 1803 + Driver) yer kapladı. Biraz azalma var

Bunu ben de soracaktım. Lakin geçenlerde bu tarz bir temizleme yaptığım için sistemim alt-üst olmuştu. Ama 13 gb az yer değil. İşin komik tarafı eğer ben şuan 13gblik temizliği yaparsam 1803 ten önceki yerimden daha fazla boş alana sahip olmuş oluyorum. Windows sihri olsa gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…